Home / Информации (page 5)

Информации

СЕ САНИРААТ ПОЛСКИТЕ ПАТИШТА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Денес започна санацијата на полските патишта во Општина Кривогаштани, каде опфатени ќе бидат сите населени места, се со цел непречен пристап до земјоделските површини. Со започнувањето на летната сезона во земјоделието непоходно беше преземање на мерки за олеснување на пристапот ...

Read More »

ДОДЕЛЕН НА КОРИСТЕЊЕ НОВИОТ ЗЕЛЕН ПАЗАР ВО КРИВОГАШТАНИ

Советот на Општина Кривогаштани изминатава недела донесе одлука со која новоизградениот зелен пазар го додели на користење на ЈП Пелагонија од Кривогаштани. Градоначалникот на Општина Кривогаштани Рубинчо Шефтероски го додели на стопанисување на  Директорот на ЈП Пелагонија Јане Чавкоски, при ...

Read More »

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ВРЕМЕНО ВРАБОТУВАЊЕ – ЈАВНИ РАБОТИ

Општина Кривогаштани и Агенцијата за вработување на Република Македонија објавуваат јавен повик за времено вработување на 20 лица. Времените вработувања се ангажираат за најмногу до 22 работни дена. За спроведување на оваа програма е предвидена финансиска поддршка во износ од ...

Read More »

НОВА ИНВЕСТИЦИЈА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Инвестициската фирма Еуромедикус од Скопје во соработка со неколку странски инвеститори од Софија – Република Бугарија ги започнаа подготвителните активности од инвестицијата во н.м Славеј за оранжериско производство на масло од  канабис за медицински цели. Делегација со претставници на инвеститорите ...

Read More »

СЕ ТАМПОНИРААТ УЛИЦИ ВО ВОЃАНИ И БЕЛА ЦРКВА

После завршувањето на тендерот за набавка на тампон од дробен камен, Општина Кривогаштани продолжи времено да ги санира најоштетените улици низ населените места во општината. Општина преку тендерска постапка набави 300 кубици тампон со кои се планира да да се ...

Read More »

СЕ ПОДГОТВУВА НОВ ЦЕНТАР ЗА РАН ДЕТСКИ РАЗВОЈ ВО БЕЛА ЦРКВА

Општина Кривогаштани започна со реализација на проект за отворање на нов центар за ран детски развој во населеното место Бела Црква, каде во подрачното основно училиште Јонче Смугрески веќе се уредува просторот каде што ќе биде сместен центарот. Средствата во висина ...

Read More »

ИНТЕНЗИВНИ РАБОТНИ АКТИВНОСТИ ВО Н.М БЕЛА ЦРКВА

Општина Кривогаштани во соработка со јавното претпријатие Пелагонија од Кривогаштани и жителите на населеното место Бела Црква, извршија низа зафатни како санација на мостот на реката Црна и посипување на дворот на подрачното основно училиште Јонче Смугрески во Бела Црква, ...

Read More »

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И АНКЕТА ЗА ПРЕДЛОГ УРБАНИСТИЧКИ ПАЛНОВИ ЗА КОРЕНИЦА, ГОДИВЛЕ, ВРБЈАНИ И ПОДВИС

Се покануваат жителите на сите четири населени места да учествуваат на јавната анкета и презентација на предлог урбанистичките планови која ќе започне на ден 29.03.2018 а ќе трае 10 работни дена од 08:00 до 16:00 часот во одделението за урбанизам ...

Read More »

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И АНКЕТА ЗА КО ВРБЈАНИ

Се организира јавна презентација и јавна анкета по Локална урбанистичка планска документација за изградба на Фотоволтаична централа на КП бр. 1128, 1129,1121/1 и 1120-дел КО Врбјани со основна намена  Е2 -Комунална супраструктура. Јавната анкета ќе започне на ден 15.03.2018 год,а ...

Read More »