Home / Информации (page 4)

Информации

ТРАДИЦИЈАТА ПРОДОЛЖУВА: ЗАПОЧНА ТРАДИЦИОНАЛНИОТ ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ КРИВОГАШТАНИ 2018

Општина Кривогаштани продолжи и оваа година да ја негува долгогодишната традиција во организирање на традиционалниот ноќен турнир во мал фудбал, кој веќе трета година се одржува на новото повеќенаменското игралиште во Кривогаштани. Оваа година турнирот ја постигна најголемата бројка на ...

Read More »

ИЗВЕСТУВАЊЕ

СЕ ИЗВЕСТУВААТ ГРАЃАНИТЕ НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ДЕКА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ НА СЕДНИЦАТА ОДРЖАНА НА ДЕН 24.07.2018 ГОДИНА ДОНЕСЕ ОДЛУКА ЗА ПРОГЛАСУВАЊЕ НА ПРИРОДНА НЕПОГОДА ОД НЕВРЕМЕ СО ГРАД ВО НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА ВРБЈАНИ, СЛАВЕЈ, ПОДВИС, ГОДИВЛЕ, КОРЕНИЦА, БОРОТИНО И КРИВОГАШТАНИ. КОМИСИЈАТА ...

Read More »

ИЗВЕСТУВАЊЕ

СЕ ИЗВЕСТУВААТ ГРАЃАНИТЕ НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ, ИМАТЕЛИ НА БЕСПРАВНО ИЗГРАДЕНИ ОБЈЕКТИ, НА КОИ ЗАКЛУЧНО СО  3ти МАРТ 2011 година, им се изведени градежните и инсталатерските работи во целост И ИСТИТЕ ПРЕТСТАВУВААТ ГРАДЕЖНА И ФУНКЦИОНАЛНА ЦЕЛИНА, ДЕКА МОЖАТ ДА ПОДНЕСАТ БАРАЊЕ ...

Read More »

ДОБИЕНИ СРЕДСТВА ЗА ИЗРАБОТКА НА ТЕХНИЧКА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ИЗГРАДБА НА МОСТ ВО БЕЛА ЦРКВА

Општина Кривогатшани преку Министерството за локална самоуправа и Бирото за регионален развој доби средства во висина од 1.000.000  денари за изработка на техничка документација за изградба на дел од локален пат Бела Црква – Трновци со мост на Река Црна ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ЌЕ ГРАДИ ВОДОВОДНА МРЕЖА ВО Н.М ВОЃАНИ

Општина Кривогаштани започнува постапка за изградба на дистрибутивна водоводна мрежа во н.м Воѓани, прва фаза – линија 2. Средствата за реализација на проектот се обезбедени преку Министерството за локална самоуправа , Бирото за регионален развој во висина од 1.400.000 денари  и Општина ...

Read More »