Home / Информации (page 31)

Информации

СЕ ОДРЖА ВТОРАТА ФОРУМСКА СЕСИЈА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Се одржа втората форумска сесија во општина Кривогаштани од програмата форуми во заедницата, финансирана од швајцарската агенција за развој и соработка со подршка на ЗЕЛС и ЕКФ. На втората сесија присуствуваа повеќе од 140 граѓани кои учествуваат во креирањето на ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ СЕ ЗБРАТИМИ СО ОПШТИНА СКЕЛА

Делегација од општина Кривогаштани составена од општинската администрација и членови на советот на општината, деновиве присуствуваше во Романија, каде што заедно со 16 други општини од Република Македонија потпишаа меморандум за соработка односно се спобратимија со 17 општини од Република Романија, ...

Read More »

ИЗВЕСТУВАЊЕ

СЕ ИЗВЕСТУВААТ ГРАЃАНИТЕ НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ДЕКА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ НА СЕДНИЦАТА ОДРЖАНА НА ДЕН 15.10.2015 ГОДИНА ДОНЕСЕ ОДЛУКА ЗА ПРОГЛАСУВАЊЕ НА ПРИРОДНА НЕПОГОДА ОД ПОПЛАВА НА ДЕЛОВИ ОД КО ОБРШАНИ, КО КРУШЕАНИ И КО ВОЃАНИ ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ. КОМИСИЈАТА ...

Read More »

Честит 11-ти Октомври

Градоначалникот на Општина Кривогаштани Тони Заткоски, во името на општината и од негово лично име на сите граѓани на Република Македонија им го честита големиот национален празник 11-ти Октомври. За таа цел во текот на утрешниот празник ќе биде достојно ...

Read More »

ЗАМЕНИК МИНИСТЕРОТ ЗА ЗЕМЈОДЕЛИЕ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНАТА

Заменик министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Ванчо Костадиновски ,Билјана Вуковиќ, директор на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој . Румен Стаменов, директор на Државниот инспекторат за земјоделство, шратениците Ане Лашкоска и Димитар Стевананџија како и претставници ...

Read More »

Вкупно 102 населени места во 60 општини во Македонија ќе бидат опфатени со отворените денови наменети за земјоделците што се реализираат од страна на Министерството за земјоделство

Вкупно 102 населени места во 60 општини во Македонија ќе бидат опфатени со отворените денови наменети за земјоделците што се реализираат од страна на Министерството за земјоделство, Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој и Агенцијата за поттикнување ...

Read More »

Одбележан денот без автомобили во Општина Кривогаштани

По повод 22 септември – Меѓународениот ден без автомобили денеска повеќе од 100 ученици од двете основни училишта Манчу Матак и Јонче Смугрески од општина Кривогаштани со своите велосипеди продефилираа низ патиштата во општината, приклучувајсе на акцијата ден без автомобили ...

Read More »

Добиени средства за нови проекти

Во Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој денеска на градоначалниците од осум плански региони им беа врачени 180 времени решенија  за инфраструктурни проекти од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2015 година. Општина Кривогаштани е ...

Read More »

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА СТИПЕНДИЈА

Советот на Општина Кривогаштани донесе ОДЛУКА за доделување на стипендија на студенти од Општина Кривогаштани. Со оваа одлука се одлучи да се стипендираатученици со одличен успех од Општина Кривогаштани кој ќе се запишат на некоја високообразовна институција со приоритет на ...

Read More »