Home / Информации (page 30)

Информации

СЕ ОДРЖА ЧЕТВРТАТА ФОРУМСКА СЕСИЈА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Синоќа во спортската сала на ОУ Манчу Матак во Кривогаштани се одржа четвртата форумска сесија од програмата форуми во заедницата, каде се заокружи една целина со сите предлози за реализација на повеќе проекти. Се она што досега беше сработено на ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ЗАБРЗАНО СЕ МОДЕРНИЗИРА

Општина Кривогаштани не запира со модернизирање и спроведување на иновативни и креативни идеи на целата своја територија. Веќе неколку години наназад во општината не поминал ден во кој што не се случило нешто позитивно и ново во полза на општината. ...

Read More »

СТОЧНИОТ ПАЗАР ВО КРИВОГАШТАНИ ГО ДОБИВА СВОЈОТ ЛИК

Најмодерниот сточен пазар во државата пополека го добива својот модерен лик, откако целосно беше уредена внатрешноста на канцелариите во административната зграда и успешно завршена изградбата на енергетски ефикасната фасада на објектите. Асфалтирана е целата површина на боксовите за ситен и ...

Read More »

Добиени средства за изградба на паркинг на зелен пазар во Кривогаштани

Општина Кривогаштани добри финансиски средства за изградба на паркинг на зелениот пазар во Кривогаштани во висина од 537.000 денари, со кои средства ќе се изгради паркингот веднаш до зелениот пазар со вкупна површина од 210 м2. Средствата се обезбедени преку ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ДОДЕЛИ СПОРТСКА ОПРЕМА НА ДВЕТЕ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА

Денес Градоначалникот на Општина Кривогаштани Тони Заткоски ги посети учениците на двете основни училишта во општина Кривогаштани доделувајќи им спортска опрема во топки и дресови. Општината со овај потег само го потврди безрезервното залагање за најмладите односно иднината на самата ...

Read More »

СООПШТЕНИЕ

Врз основа на член 24 од Законот за просторно и урбанистичко планирање („Сл.весник на РМ„бр. (,,Сл.весник на РМ,, бр.51/2005, 137/07, 91/09, 124/10, 18/11, 53/11, 144/12, 55/13, 163/13 и 42/14), Градоначалникот на Општина Кривогаштани го издава следното СООПШТЕНИЕ Се известуваат граѓаните, ...

Read More »

ОДРЖАНА ТРЕТАТА ФОРУМСКА СЕСИЈА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Синоќа во спортската сала при ОУ Манчу Матак во Кривогаштани се одржа третата форумска сесија од вкупно шесте предвидени од програмата форуми во заедницата – буџетски форум. На оваа сесија присусутвуваа 173 жители на општината кои ги слушнаа дел од ...

Read More »

Проект за Подобрување на општински услуги – МСИП

Република Македонија   Проект за Подобрување на општински услугите – МСИП   Кредит Бр. 8158-МК                                                                MSIP-NCB-053-15   Овој Повик за Понуди ја следи Општата објава за набавки за овој Проект објавена во изданието на UN Development Business, со ...

Read More »