Home / Информации (page 3)

Информации

Еко акција

Изведена беше еко акција за чистење на отпадоци на неколку локации во Кривогаштани. Вклучени беа вработени од двете основни училишта, од градинката, од Општина Кривогаштани, од комуналното претпријатие “Пелагонија” , но и останати жители од целата Општина. Акцијата беше доста ...

Read More »

Поставување на водоводна мрежа на вториот крак во Воѓани

Започнавме со изведба на работите на вториот крак на водоводната мрежа во Воѓани. Откако ќе се завршат работните активности жителите веднаш ќе можат да започнат со приклучоци на водоводот.  

Read More »

Потпишани 3 нови договори

 Договор за изведба на работи на асфалтирање на спореден крак на улицата Македонски Просветители во Кривогаштани. Реализацијата ќе биде комплетно завршена за 30 дена.    Договор за изработка на техничка документација за каналот за Боротино. Решавањето на проблемот со каналот ...

Read More »

Санација на полски патишта во Општина Кривогаштани

Се врши тампонирање на полските патишта со најквалитетен тампон. Денес во Кривогаштани беа тампонирани три полски патишта а еден од нив е патот што води до депонијата. И во наредните денови продолжуваме со тампонирање по сите останати населени места во ...

Read More »

Едукативна сесија- Пристап до правда во Македонија

ИЗВЕСТУВАЊЕ   Почитувани, Ве известуваме дека во рамки на проектот „Пристап до правда во Македонија“ кој што Младински културен центар Битола го спроведува со финансиска поддршка од Фондација Отворено општество – Македонија, на ден 26.06.2019 година (среда), во просториите на ...

Read More »

ЕКОЛОШКА АКЦИЈА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

На седницата одржана на ден 29.03.2019 Советот на Општина Кривогаштани донесе одлука за организирање на еколошка акција на ден 14.04.2019 со почеток во 9:00  часот на потегот покрај регионалниот пат Обршани – Бела Црква. Во акцијата се вклучуваат Градоначалникот на ...

Read More »

ОБУКА ЗА ДОБРИ ПРАКТИКИ ВО ФАРМСКОТО ПРОИЗВОДСТВО

Проектот на УСАИД за развој на деловниот екосистем дел од своите активности ги насочуваат кон подобрување на развојот на млечниот сектор во Пелагонискиот Регион. Со цел да обезбедиме советодавна поддршка и да отвориме можности за нашите земјоделци да ги зголемат ...

Read More »

ЗАВРШИ АСФАЛТИРАЊЕТО НА УЛИЦА ЉУБЕ ГРУЈОСКИ ВО ПАШИНО РУВЦИ

Заврши асфалтирањето на делот од улицата Љубе Грујоски во Пашино Рувци која изминатава недела  го извршуваше Градежното претпријатие Јоска Транс од Демир Хисар. Улицата е во должина од 450 метри со вкупна вредност од 2.150.000 денари, средства обезбедени од Бирото ...

Read More »