Home / Информации (page 2)

Информации

Избор на економски оператори за домашна достава на прехрамбени продукти

Избрани се економски оператори кои ќе вршат домашна достава на најнеопходните прехрамбени продукти на територијата на општина Кривогаштани за време на забраната за движење поради пандемијата на коронавирусот COVID -19. *Се замолуваат жителите на општината да не ги злоупотребуваат можностите ...

Read More »

Избор на економски оператори за достава на прехрамбени продукти на територијата на општина Кривогаштани за време на забраната за движење

ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО ЕКОНОМСКИ ОПЕРАТОРИ Почитувани, кризниот штаб на општина Кривогаштани ги утврди следните услови за избир на економски оператори кои ќе вршат мобилна достава на прехрамбени продукти на целата територија на општина Кривогаштани за време на забраната за движење. Заинтересираните ...

Read More »

Состанок на кризен штаб

Се известуваат жителите на општина Кривогаштани дека после одржаниот состанок на кризниот штаб во врска со коронавирусот COVID – 19 донесени се следните заклучоци : ➡️1. Жителите да ги набават потребните прехрамбени и здравствени продукти во текот на работната недела ...

Read More »

Известување за прекин со работа на сточен и зелен пазар во Општина Кривогаштани

Почитувани Согласно препораките на Владата на Република Северна Македонија да се забранат масовни собири и настани на отворен и затворен простор, а во насока на почитување на Одлуката за мерки за спречување на внесување и ширење на Коронавирус COVID-19, сточниот ...

Read More »

ПРЕКИН НА ВОСПИТНО – ОБРАЗОВНИОТ ПРОЦЕС ВО ГРАДИНКИ, ОСНОВНО, СРЕДНО И ВИСОКО ОБРАЗОВАНИЕ

Ве известуваме дека од утре, 11.03.2020 година (среда) сите основни училишта и предучилушни установи (детски градинки) на територијата на Општина Кривогаштани, времено ќе запрат со воспитно – образовниот процес, како дел од мерките и активностите за превенција од ширењето на ...

Read More »

НАБАВЕНА НОВА МЕХАНИЗАЦИЈА ЗА ПОТРЕБИТЕ НА ЈП ПЕЛАГОНИЈА

Општина Кривогаштани набави два нови трактори Махиндра од 92 и 42 коњски сили заедно со специјална приклучна механизација, тракторска приколка со носивост од 4 тони, плуг за чистење на снег како и електронски распрскувач на сол и песок, со кои Општина ...

Read More »

Oткривањето на спомен обележјето во чест и вечен помен на нашиот македонски херој Љубе Грујоски

На големиот државен празник 11 Октомври, во Пашино Рувци беше откриен споменикот на нашиот сограѓанин и пријател Љубе Грујоски, кој загина на Карпалак во конфликтот во 2001 година. Овој чин на откривањето на спомен обележјето во чест и вечен помен ...

Read More »