Home / Информации

Информации

АКЦИЈА ЗА ПОШУМУВАЊЕ НА КРАЈНИ РИД

Во петок на 07.05.2021 со почеток во 10 часот организирана е акција за пошумување на делови на локација викана Крајни рид – Кривогаштани во организација на тутунската компанија СЕКЕ и општина Кривогаштани во која ќе  учествуваат сите чинители во општина ...

Read More »

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Поради задолжителните мерки за спречување на ширењето на коронавирусот во Петок на 11.12.2020 од 14:00 часот ќе се врши дезинфекција на општинската зграда поради што работното време ќе заврши во 14:00 часот.

Read More »

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Поради интервенции на електричната мрежа од страна на ЕВН во општина Кривогаштани во текот на утрешниот ден Четврток за кога е најавен прекин во напојувањето, општина Кривогаштани ќе работи од 12:00 до 16:00 часот.

Read More »

СВЕЧЕНО ПУШТЕНИ ВО УПОТРЕБА НОВИТЕ УЛИЦИ ВО ВРБЈАНИ И КРИВОГАШТАНИ

Во присуство на жителита на населеното место Врбјани , градоначалникот на општина Кривогаштани Рубинчо Шефтероски, свечено ја пушти во употреба новата улица во Врбјани. Асфалтиран е еден од клучните краци на улицата Пелагониска во Врбјани, кој долготрајно ќе ги реши ...

Read More »

Прашалник за собирање предлози за буџет на Општина Кривогаштани за 2021 година

Почитувани, Општина Кривогаштани согласно насоките добиени од страна на Министерството за финансии, а врз основа на Законот за Буџети и Законот за финансирање на единиците на локалната самоуправа го започна процесот на изработка на нацрт-буџетот за 2021 година. Со цел ...

Read More »

ГРАНТ ЗА ИЗГРАДБА НА УЛИЦИ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Владата на РСМ преку заемот на Светска банка за Проектот за поврзување на локални патишта  додели на општина Кривогаштани средства во висина од 575.017.99 евра. Доделените средства ќе бидат искористени за изградба и реконструкција на локални патишта и улици во ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ВОВЕДЕ ЕЛЕКТРОНСКА НАПЛАТА НА УСЛУГИТЕ

Општина Кривогаштани во соработка со Шпаркасе Банка воведе пост терминал за наплата на општинските услуги се со цел подобрување на квалитетот и брзината на извршување на услугите за кои е надлежна институцијата. Со воведувањето на оваа можност жителите ќе можат ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ СО 60 НОВИ КОНТЕЈНЕРИ ЗА СМЕТ

За краток временски период општина Кривогаштани успеа да реализира два проекти користејќи заем од Светска банка преку МСИП2 за решавање на дел од клучните проблеми на општината со кои значително се зголемува функционалноста и економичноста во работењето на институцијата како ...

Read More »

Делење на заштитни маски

‼️ИЗВЕСТУВАЊЕ‼️ Почитувани сограѓани, поради новите мерки на Владата со кои се воведува задолжително носење на заштитни маски на јавен простор, општина Кривогаштани презема иницијатива за делење на бесплатни заштитни маски за сите жители на општината. За таа цел во текот ...

Read More »