Home / ТРУД И СОЦИЈАЛА

ТРУД И СОЦИЈАЛА

ДОБИЕНО ПОЗИТИВНО МИСЛЕЊЕ ЗА ОСНОВАЊЕ НА ДЕТСКА ГРАДИНКА ВО КРИВОГАШТАНИ

Министерството за труд и социјална политика достави документ до Општина Кривогаштани со кој дава согласност Советот на Општината да донесе Олука за основање на Јавна општинска установа за деца- Детска градинка ,, Весело Штркче,, во Кривогаштани. Досегашната детска градинка која ...

Read More »

ПОСЛЕДНИ ПОДГОТОВКИ ВО НОВАТА ДЕТСКА ГРАДИНКА ВО ОБРШАНИ

Деновиве привршуваат последните подготовки од адаптацијата на просторот во ОУ Јонче Смугрески во Обршани каде што ќе биде сместена новата детска градинка која ќе работи во склоп на градинката Весело Штркче од Кривогаштани за која во завршна фаза се процедурите ...

Read More »

СЕ ПОДГОТВУВА НОВ ЦЕНТАР ЗА РАН ДЕТСКИ РАЗВОЈ ВО БЕЛА ЦРКВА

Општина Кривогаштани започна со реализација на проект за отворање на нов центар за ран детски развој во населеното место Бела Црква, каде во подрачното основно училиште Јонче Смугрески веќе се уредува просторот каде што ќе биде сместен центарот. Средствата во висина ...

Read More »

ВЕЛИГДЕНСКА РАБОТИЛНИЦА ВО ,,ВЕСЕЛО ШТРКЧЕ”

По повод големиот христијански празник Велигден, во просториите на детската градинка Весело штркче во Кривогаштани се одржа работилница во која дечињата со своите родители и воспитачи, подготвија велигденски креации и украси кои  ќе се продаваат на велигденскиот панаѓур од каде ...

Read More »

КРЕИРАЊЕ МОЖНОСТИ ЗА РАБОТА ЗА СИТЕ 2

Од 1-ви Октомври 2017 година во општина Кривогаштани започна да се реалзира проектот ,,Креирање можности за работа  2“ проект финансиран од страна на УНДП. Со овај проект опфатени се вкупно 11 невработени лица од кои 4 лица се ангажирани како ...

Read More »

50 ДОБРОВОЛЦИ ОД КРИВОГАШТАНИ ПОМАГАА ВО РАСЧИСТУВАЊЕ НА ПОПЛАВИТЕ ВО СКОПЈЕ

Педесет доброволци од општина Кривогаштани, на чело со градоначалникот Тони Заткоски, во саботата зедоа активно учество во расчистување на теренот од поплавите во Скопје. Екипите од Кривогаштани, овој пат беа распределени во Сингелиќ. Претходно 35 доброволци од Кривогаштани зедоа учество ...

Read More »

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Центарот за ран детски развој за деца од предшколска возраст кој ќе функционира во кругот на ОУ Јонче Смугрески во Обршани а ќе ги опфаќа населените места Обршани, Воѓани, Бела Црква, Пашино Рувци и Боротино започнува со своето функционирање. Центарот ...

Read More »

ПРИВРШУВА ОПРЕМУВАЊЕТО НА НОВАТА ДЕТСКА ГРАДИНКА ВО ОБРШАНИ

Денес во просториите на ОУ Јонче Смугрески во Обршани каде што ќе биде лоцирана новата детска градинка, доставена е опрема од бела техника и теписонски подлоги со што се привршува подготовката и опремувањето на просторот за отпочнување со функционирање на ...

Read More »