Home / ПРОЕКТИ (page 5)

ПРОЕКТИ

ЗАПОЧНУВААТ ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ ЗА ИЗГРАДБА НА ПЛОШТАДОТ ВО КРИВОГАШТАНИ

Деновиве започна подготовката на теренот за отпочнување на градежните активности за изградба на плоштад во центарот на Кривогаштани со вкупна површина од 1400 метри квадратни. Средствата за реализација на овај проект се обезбедени преку Центарот за развој на пелагониски плански ...

Read More »

КРИВОГАШТАНИ ЌЕ ДОБИЕ ДВЕ НОВИ ИНДУСТРИСКИ ЗОНИ, А ЌЕ ЈА ПРОШИРУВА И ПОСТОЕЧКАТА

Поради огромниот интерес на бизнисмените за инвестирање во општина Кривогаштани, локалната самоуправа подготвува урбанистичко планска-документација за изградба на уште две нови индустриски зони, покрај веќе постоечката зона во близина на селото Славеј. Едната зона ќе биде во атарот на селото ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ЌЕ ГРАДИ НОВА ФАСАДА И АДАПТАЦИЈА НА НАДГРАДБАТА НА ОПШТИНСКАТА ЗГРАДА, ЗЕЛЕН ПАЗАР И НОВО ЛЕД УЛИЧНО ОСВЕТЛУВАЊЕ

Градоначалникот на општина Кривогаштани Тони Заткоски потпиша договор со Министерството за финансии за реализација на проект за подобрување на општинските услуги преку ИПА во висина од 260 000 евра со кој општината ќе гради нов зелен пазар со пазар за ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ СО СВОЈ ШТАНД НА САЕМОТ ЗА ГРАДЕЖНИШТВО

Од 1 до 5 Март на Скопскиот саем ќе се одржи саем за градежништво на кој свое учество ќе земе и општина Кривогаштани во друштво на 13 други општини од државава, кои ќе ги претстават своите проекти за продажба на ...

Read More »

ОДЛУКА ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ НА СТУДЕНТИ ОД ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Советот на Општина Кривогаштани донесе ОДЛУКА за доделување на стипендија на студенти од Општина Кривогаштани. Со оваа одлука се одлучи да се стипендираат ученици од Општина Кривогаштани кој се запишани на некоја високообразовна институција со приоритет на Градежен, Архитектонски или ...

Read More »

ПРОДОЛЖУВА ГРАДЕЖНАТА ЕКСПАНЗИЈА ВО КРИВОГАШТАНИ

Во моментов во општина Кривогаштани активно се извршуваат градежни активности на две локации каде што и покрај променливите временски услови без прекин се изведува атмосферската канализација на улица Никола Карев во Кривогаштани по чија реализација целосно ќе се асфалтира и ...

Read More »

ИНВЕСТИЦИИ ОД 450.000 ЕВРА ВО КРИВОГАШТАНИ, ЌЕ СЕ ГРАДАТ И РЕКОНСТРУИРААТ 7 УЛИЦИ

Со зголемен интензитет продолжуваат активностите на локалната самоуправа и градоначалникот Тони Заткоски, за реализација на инфраструктурни проекти во општина Кривогаштани. Денеска започна изградбата на 4 нови улици со тротоари, парите за оваа инвестиција, во висина од 250.000 евра, се обезбедени ...

Read More »

ПРИВРШУВА ОПРЕМУВАЊЕТО НА НОВАТА ДЕТСКА ГРАДИНКА ВО ОБРШАНИ

Денес во просториите на ОУ Јонче Смугрески во Обршани каде што ќе биде лоцирана новата детска градинка, доставена е опрема од бела техника и теписонски подлоги со што се привршува подготовката и опремувањето на просторот за отпочнување со функционирање на ...

Read More »

ПОТПИШАН ДОГОВОР ЗА ИЗГРАДБА НА ПЛОШТАД ВО КРИВОГАШТАНИ

За новогодишната прослава градоначалникот на општина Кривогаштани Тони Заткоски им вети на своите граѓани дека 2015 беше успешна година за општината и најави уште поуспешна 2016 година со силно темпо на работа започнувајќи уште од првите месеци во новата година. ...

Read More »

НОВ ПРЕРАБОТУВАЧКИ КАПАЦИТЕТ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Градоначалникот на општина Кривогаштани Тони Заткоски денес официјално го потпиша одобрението за градба на нов преработувачки капацитет во општината кој ќе биде лоциран во индустриската зона Славеј. Инвестицијата е во изградба на нов капацитет за преработка на земјоделски производи од ...

Read More »