Home / ПРОЕКТИ (page 4)

ПРОЕКТИ

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ПРОДОЛЖУВА СО СВОЈАТА МОДЕРНИЗАЦИЈА

Општина Кривогаштани со реализацијата на повеќе инфраструктурни проекти, целосно го промени изгледот на централното подрачје на општината, со што Кривогаштани конечно доби изглед достоен за општина која доживува забрзан развој, постигнат со имплементација на низа проекти во кои се опфатени ...

Read More »

ДЕТСКАТА ГРАДИНКА ’’ВЕСЕЛО ШТРКЧЕ’’ ЈА ИСПРАТИ СВОЈАТА ВТОРА ГЕНРАЦИЈА ВО ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ

Денес по повод завршувањето на предшколската подготовка на дечињата од градинаката ’’ВЕСЕЛО ШТРКЧЕ’’ од Кривогаштани, се одржа свечена церемонија  со која помалите дечиња ги испратија своите другарчиња кон нови предизвици во основното училиште.   Ова е втора генерација дечиња кои ...

Read More »

СЕМИНАР ЗА ПРИМАРНА СОЦИЈАЛНА И ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА ВО КРИВОГАШТАНИ

Пронаоѓање на нови начини за справување и помош на лицата со посебни потреби во руралните средини. Ова беше темата на дводневната работилница која вчера и денес се одржува во Општина Кривогаштани, на која предавачи се претставници од Австрија од Центарот ...

Read More »

ПРИВРШУВА ИЗГРАДБАТА НА НОВАТА СПОРТСКА САЛА ВО КРИВОГАШТАНИ

Новата спортска сала во дворот на основното училиште Манчу Матак во Кривогаштани веќе го добива својот изглед. Активностите кои започнаа при крајот на минатата година сега веќе стигнуваат до самиот крај, каде за неколку месеци жителите на општината ќе имаат ...

Read More »

МИНИСТЕРОТ МИСАЈЛОВСКИ ВО ПОСЕТА НА ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ ВО КРИВОГАШТАНИ

Министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски, директорот на јавното претпријатие за државни патишта Александар Стојанов и градоначалникот на општина Кривогаштани Тони Заткоски, денес  ја посетија  изградбата на регионалниот пат R2335 кој води од населеното место Кривогаштани до н.м Воѓани ...

Read More »

ЗАПОЧНА АСФАЛТИРАЊЕТО НА КЛУЧНИОТ ПАТЕН ПРАВЕЦ ВО ОПШТИНАТА – КРИВОГАШТАНИ – ВОЃАНИ

Денес започна реконструкцијата на главниот патен правец во општина Кривогаштани со што се решава клучен проблем на жителите поради големата искористеност и фреквенција на овај пат. Веќе подолг временски период се преземаа подготвителни активности за расчистување на теренот за да ...

Read More »

ИЗДИГНАТ 30 МЕТАРСКИ ЈАРБОЛ ВО ЦЕНТАРОТ НА КРИВОГАШТАНИ

Општина Кривогаштани доби 30 метарски јарбол кој е поставен во центарот на Кривогаштани пред општинската зграда како надополнување на сите досегашни градешни активности за уредување на централното подрачје со нов плоштад и реконструирана улица со тротоари. Јарболот е инвестиција на ...

Read More »

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Центарот за ран детски развој за деца од предшколска возраст кој ќе функционира во кругот на ОУ Јонче Смугрески во Обршани а ќе ги опфаќа населените места Обршани, Воѓани, Бела Црква, Пашино Рувци и Боротино започнува со своето функционирање. Центарот ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ НАЛИКУВА НА ГОЛЕМО ГРАДИЛИШТЕ

На територијата на општина Кривогаштани во моментов активно се работи на 7 локации каде повеќе изведувачи ги извршуваат градежните активности предвидени за реализација на проектите со кои општината си го загарантира својот напредок и модернизација со што веќе го доби ...

Read More »

ПРОМЕНА НА ПОКРИВОТ НА ПП ДОМ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Денес започна отстранувањето на стариот покрив на објектот во центарот на Кривогаштани во кој се сместени Територијалната противпожарна единица, клубот на пензионери и матичната служба во општината. Досегашниот покрив беше стар и во лоша состојба кај кој при обилни врнежи ...

Read More »