Home / ПРОЕКТИ (page 3)

ПРОЕКТИ

ЗАМЕНИК АМБАСАДОРОТ НА ШВАЈЦАРСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА ОБНОВА И РАЗВОЈ И ДИРЕКТОРОТ НА УСАИД ВО МАКЕДОНИЈА ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Новоизбраните директор на УСАИД во Република Македонија и заменик Амбасадорот на Швајцарската агенција за обнова и развој денес ја посетија општина Кривогаштани и одржаа средба со градоначалникот на општината Тони Заткоски  и претседателот на локалната акциона група ЛАГ Агролидер на ...

Read More »

ШЕСТА ФОРУМСКА СЕСИЈА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Во Петок на 23.09.2016 во 20:00 часот во спортската сала во ОУ Манчу Матак во Кривогаштани ќе се одржи шестата и последна форумска сесија од буџетскиот форум кој се одржува во општина Кривогаштани. Се покануваат сите граѓани на општина Кривогаштани ...

Read More »

За електронскo јавно наддавање За продажба на недвижен имот во н.м.Славеј, сопственост на Општина Кривогаштани

  Врз основа на Законот за користење и располагање со стварите во  државна сопственост и со стварите во општинска сопственост (Службен весник на Р.М. бр.78/15, 106/15 и 153/15) и Одлуката донесена од страна на Советот на Општина Кривогаштани бр.08-2408/4 од ...

Read More »

ЈАВЕН ПОВИК

Република Македонија Проект за подобрување на општинските услуги – МСИП ИПА инвестициски грантови MSIP-IPA-NCB-044-16 1. Овој Повик за Понуди ја следи Општата објава за набавки за овој Проект објавена во изданието на UN Development Business, со бр. 767, од 31 ...

Read More »

ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ПАТОТ ОБРШАНИ – БОРОТИНО

Започна реконструкцијата и санацијата на патниот правец од населеното место Боротино до населеното место Обршани во должина од 4 км. Оваа инвестиција е тешка околу половина милион евра, а парите се обезбедени од јавното претпријатие за државни патишта и Владата. ...

Read More »

СЕ ДОУРЕДУВА УЛИЦА МАКЕДОНСКИ ПРОСВЕТИТЕЛИ ВО КРИВОГАШТАНИ

Улицата Македонски Просветители во Кривогаштани денес доби парковско доуредување со дрворед од ниско растечки украсни дрвца со што се уредува просторот помеѓу тротоарот и училишната ограда што само ја надополнува одличната естетика која ја доби улицата после нејзиното асфалтирање во ...

Read More »

ЗАПОЧНА АСФАЛТИРАЊЕТО НА ТРИ УЛИЦИ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Денес започна асфалтирањето на трите улици во општина Кривогаштани со што населените места Обршани, Бела Црква, Воѓани и Кривогаштани ќе добијат целосно нови асфалтирани улици кои досега се наоѓаа во лоша состојба. Општина Кривогаштани преку Светска Банка успеа да обезбеди ...

Read More »

Во Кривогаштани има сериозна градежна експанзија – се завршуваат проекти вредни над три милиони евра

Изградба на улици, канализации, значајни објекти за младите како што е спортската сала и мутифункционално игралиште, потоа сточен пазар, плоштад… Сево ова се гради во општина Кривогаштани, прилепско, каде што е во полн ек градежна експанзија во инфраструктурата. Се завршуваат ...

Read More »