Home / ПРОЕКТИ (page 2)

ПРОЕКТИ

Проект “Предводи ја промената – Општинска стратегија за социјална заштита на маргинализирани групи“

Здружение за рурален развој “Локална акциона група – ЛАГ Агро лидер – Кривогаштани“ го имплементира проектот “Предводи ја промената – Општинска стратегија за социјална заштита на маргинализирани групи“. Главна цел на проектот е да се подобри благосостојбата на маргинализираните групи ...

Read More »

Продолжува реконструкцијата на регионалниот пат R2339

Во 2016 година извршена е реконструкција на регионалниот пат на потегот од Населено место Обршани до населено Место Боротино во должина од 3 километри. И оваа година продолжуваат активностите за реконструкција на регионалниот пат R2339, на потегот од Боротино према ...

Read More »

Состанок на Управниот Одбор на Локалната Акциона Група Агро Лидер

На 20.04.2017год Управниот Одбор на Локалната Акциона Група Агро Лидер каде учествува и општина Кривогаштани одржа состанок во општина Кривогаштани. Цел на состанокот беше усогласување на документите на здружението во согласност со регулативите на ЕУ заради исполнување на критериумите за ...

Read More »

Продолжуваат градежните активности во општина Кривогаштани

Продолжуваат градежните активности во општина Кривогаштани, каде фирмата БВ Инженеринг – Битола започна со реконструкција и адаптација на општинската зграда во Кривогаштани, исто така целосно ќе се промени покривната конструкција на надградбата на општинската зграда и заедно со надворешната термоизолациона ...

Read More »

2017 година ќе биде интензивно работна за Центарот за развој на Пелагониски плански регион

И 2017 година ќе биде интензивно работна за Центарот за развој на Пелагониски плански регион. Шест нови проекти ќе бидат реализирани во наредниот период со вкупна вредност од над 400. 000 евра. – Во општина Могила продолжуваме со регулирање на ...

Read More »

ЗАПОЧНАА ГРАДЕЖНИТЕ РАБОТИ НА ОПШТИНСКАТА ЗГРАДА НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

По завршувањето на зимската пауза денес продолжија градежните активности во општина Кривогаштани, каде фирмата БВ Инженеринг – Битола започна со реконструкција и адаптација на општинската зграда во Кривогаштани. Започнатите активности се однесуваат на рушење на постоечката внатрешна структура на надградбата ...

Read More »

ПРЕДАВАЊЕ ЗА ВРБЈАНСКА ЧУКА И ЛОКВЕНСКО КАЛЕ

На 16.02.2017 (четврток) во ОУ Манчу Матак  во 15:00 ќе се одржат предавања поврзани со минатогодишните истражувања на локалитетите Врбјанска Чука кај Славеј и „Кале“ – Локвени коишто се наоѓаат во Општина Кривогаштани. Предавањето со наслов „Неолитска населба Врбјанска Чука ...

Read More »

ЗАПОЧНАА ПОДГОТВИТЕЛНИТЕ АКТИВНОСТИ ЗА АСФАЛТИРАЊЕ НА УЛ. МАКЕДОНСКИ ПРОСВЕТИТЕЛИ

Денес започнаа подготвителните активности за асфалтирање на вториот дел од улицата Македонски Просветители во Кривогаштани. После речиси двомесечни работни активности дојде до финализирање на реализацијата на проектот кој опфаќа атмосферска канализација, тротоари и асфалтирање на вториот дел од оваа улица ...

Read More »

ЈАВЕН ПОВИК

Република Македонија  Проект за подобрување на општинските услуги – МСИП  ИПА инвестициски грантови                                                                 MSIP-IPA–NCB-044-16   Овој Повик за Понуди ја следи Општата објава за набавки за овој Проект објавена во изданието на UN Development Business, со бр. 767, ...

Read More »