Home / ПАТИШТА И УЛИЦИ (page 3)

ПАТИШТА И УЛИЦИ

ЗАПОЧНА АСФАЛТИРАЊЕТО НА КЛУЧНИОТ ПАТЕН ПРАВЕЦ ВО ОПШТИНАТА – КРИВОГАШТАНИ – ВОЃАНИ

Денес започна реконструкцијата на главниот патен правец во општина Кривогаштани со што се решава клучен проблем на жителите поради големата искористеност и фреквенција на овај пат. Веќе подолг временски период се преземаа подготвителни активности за расчистување на теренот за да ...

Read More »

ЗАВРШЕНА ИЗГРАДБАТА НА ТРИ УЛИЦИ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Денес заврши издрадбата на трите улици во општина Кривогаштани со што населените места Славеј и Кривогаштани добија нови улици за непречено функционирање. За краток временски период започнува асфалтирањето на улиците и во Бела Црква,  Воѓани и Обршани.  

Read More »

ЗАПОЧНА АСФАЛТИРАЊЕТО НА ТРИ УЛИЦИ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Денес започна асфалтирањето на улиците Никола Карев и дел од улицата Македонски Просветители во Кривогаштани и дел од  улицата Илинденска во Славеј кои општината ги асфалтира со средства добиени од АФПЗРР во висина од 12.000.000 денари.  

Read More »

СЕ ПОДГОТВУВА ТЕРЕНОТ ЗА АСФАЛТИРАЊЕ НА УЛИЦИТЕ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Денес започнаа активностите за гребење на постоечкиот стар слој на асфалт по што ќе се асфалтираат трите улици во општината опфатени со овај проект со средства добиени од агенцијата за финансиска поддршка и развој. Изградбата е во завршна фаза каде ...

Read More »

ЗАПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА КАНАЛИЗАЦИОНА МРЕЖА ВО КРУШЕАНИ И УЛИЦА ВО ОБРШАНИ

Деновиве започнаа активностите  за градба на нова канализацона мрежа во населеното место Крушеани со пари добиени од АФПЗРР во кој проект е вклучена изградба и канализациона мрежа во Славеј во вкупна вредност од околу 16.000.000 денари. Со реализацијата на овие ...

Read More »

ЗАПОЧНУВААТ ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ ЗА ИЗГРАДБА НА ПЛОШТАДОТ ВО КРИВОГАШТАНИ

Деновиве започна подготовката на теренот за отпочнување на градежните активности за изградба на плоштад во центарот на Кривогаштани со вкупна површина од 1400 метри квадратни. Средствата за реализација на овај проект се обезбедени преку Центарот за развој на пелагониски плански ...

Read More »

ПРОДОЛЖУВА ГРАДЕЖНАТА ЕКСПАНЗИЈА ВО КРИВОГАШТАНИ

Во моментов во општина Кривогаштани активно се извршуваат градежни активности на две локации каде што и покрај променливите временски услови без прекин се изведува атмосферската канализација на улица Никола Карев во Кривогаштани по чија реализација целосно ќе се асфалтира и ...

Read More »

ИНВЕСТИЦИИ ОД 450.000 ЕВРА ВО КРИВОГАШТАНИ, ЌЕ СЕ ГРАДАТ И РЕКОНСТРУИРААТ 7 УЛИЦИ

Со зголемен интензитет продолжуваат активностите на локалната самоуправа и градоначалникот Тони Заткоски, за реализација на инфраструктурни проекти во општина Кривогаштани. Денеска започна изградбата на 4 нови улици со тротоари, парите за оваа инвестиција, во висина од 250.000 евра, се обезбедени ...

Read More »

СЕ САНИРА ПАТНИОТ ПРАВЕЦ ОД КРИВОГАШТАНИ ДО КОРЕНИЦА, ГОДИВЛЕ И ПОДВИС

Денес започнаа активостите за санација на проблематичните точки на патниот правец кој ја поврзува општина Кривогаштани со општина Долнени кој води до населените места Кореница, Годивле и Подвис кои се под капата на општина Кривогаштани. Општината во соработка со ЈП ...

Read More »

САНИРАЊЕ НА ОШТЕТЕНИТЕ УЛИЦИ

Денес на повеќе улици низ општината се извршија санации на оштетените делови со бетон и тампон со што општината му овозможи непречено функционирање на своите жители. Општина Кривогаштани има своја стратегија според која се ориентира кон асфалтирање на улиците зато ...

Read More »