Home / ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ (page 3)

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ

ОДРЖАНА ТРЕТАТА ФОРУМСКА СЕСИЈА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Синоќа во спортската сала при ОУ Манчу Матак во Кривогаштани се одржа третата форумска сесија од вкупно шесте предвидени од програмата форуми во заедницата – буџетски форум. На оваа сесија присусутвуваа 173 жители на општината кои ги слушнаа дел од ...

Read More »

,, КЛИМАТА СЕ МЕНУВА, ОД НАС ЗАВИСИ ’’ КАРАВАНОТ ЗА КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ ВО ПЕТОК ВО КРИВОГАШТАНИ

Општина Кривогаштани и  Милиеуконтакт Македонија имаат чест и задоволство да Ве покани да присуствувате на претстојната кампања за подигнување на јавната свест за климатските промени и нивните влијанија врз локалната средина, која во Кривогаштани ќе се случи на 06 Ноември ...

Read More »

ВТОРА ФОРУМСКА СЕСИЈА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

На ден 28.10.2015 година – Среда во просториите на спортската сала при ОУ Манчу Матак во Кривогаштани во 19 часот. Општина Кривогаштани по тој повод ги поканува сите жители на општината да присуствуваат и да учествуваат во креирањето на буџетот ...

Read More »

СВЕЖО ЦВЕЌЕ ЗА ПАДНАТИТЕ БОРЦИ ВО ЧЕСТ НА 11-ти ОКТОМВРИ

Во Чест на националниот празник 11 Октомври, Градоначалникот на Општина Кривогаштани Тони Заткоски положи свежо цвеќе на спомен обележјата на паднатите борци во народното востание во Општина Кривогаштани.  

Read More »

Прочкарска смеа за секого 2015.

Денес во Домот на културата во Кривогаштани се одржа традиционалниот културен настан “Прочкарска смеа за секого 2015”. На овај настан под маски учество зедоја учениците од основните училишта ,,Манчу Матак,, од Кривогаштани и ,,Јонче Смугрески,, од Обршани како и малите ...

Read More »

Вкупно 102 населени места во 60 општини во Македонија ќе бидат опфатени со отворените денови наменети за земјоделците што се реализираат од страна на Министерството за земјоделство

Вкупно 102 населени места во 60 општини во Македонија ќе бидат опфатени со отворените денови наменети за земјоделците што се реализираат од страна на Министерството за земјоделство, Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој и Агенцијата за поттикнување ...

Read More »

ОГЛАС ЗА ИЗБОР НА КО-МОДЕРАТОР ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА БУЏЕТСКИ ФОРУМ

Целта на програмата „Форуми во заедницата” е да го поддржи партиципативниот развој на заедниците на локално ниво. Програмата е финансирана од Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC), а е раководена од Единицата за координација на форумите (ЕКФ) во соработка ...

Read More »

ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА КОМЕРЦИЈАЛНИ ВОЗИЛА ЗА БИЗНИС СЕКТОРОТ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Аутомакедонија овластениот увозник, дистрибутер и сервисер за Македонија  на комерцијални возила во Петок со свои претставници ќе присуствува во Кривогаштани, каде пред бизнис секторот од општината ќе одржи јавна презенатација на комерцијалните возилата ISUZU D-MAX за карактеристиките како и поволностите ...

Read More »

Општи информации

Општина Кривогаштани е општина во Западна Македонија. Центар на општината е Кривогаштани. Општина се наоѓа во плодната пелагониска рамница, во Прилепското Поле, во нејзиниот северозападен дел. Географиja На запад од Кривогаштани е Бушова Планина, а на југ, исток и север ...

Read More »