Home / ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ (page 2)

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ

СООПШТЕНИЕ

Согласно препораката на Влада на РМ донесена на 26-та седница, општина Кривогаштани објавува листа на започнати проекти кои претставуваат редовни и тековни активности на општината: Реконструкција и адаптација на општинска зграда во Кривогаштани, изградба на зелен пазар во Кривогаштани и ...

Read More »

ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД ГОЛЕМИОТ ХРИСТИЈАНСКИ ПРАЗНИК ВЕЛИГДЕН

Почитувани. Ви го честитам овој животворен ден, кој е една и единствена основа на христијанскиот живот и христијанската надеж. Да поздравиме сé што е во светлината на Христовото Воскресение, зашто после него сé е поразлично од она што го имавме ...

Read More »

БОЖИЌНА ЧЕСТИТКА

Христовото раѓање е величествен ден и празник кој не зближува, ни внесува топлина во домовите и ни дава верба во себе и во другите. Божиќ и радоста на овој голем христијански празник е посебна во животот на многу луѓе во ...

Read More »

19 ГОДИНИ ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Денес општина Кривогаштани одбележа 19 години од своето успешно постоење во присуство на голем број на гости, пријатели и луѓе кои безрезервно ја даваат својата поддршка за развојот на општината. Се разбира најзаслужниот за она што денес претставува општината, актуелниот ...

Read More »

СЕ Е ПОДГОТВЕНО ЗА ДОЧЕКОТ НА НОВАТА ГОДИНА ВО КРИВОГАШТАНИ

Пополека привршуваат подготовките за дочекот на новата година која од доаѓањето на Тони Заткоски за градоначалник на општината веќе трета година организрано се прославува во центарот на Кривогаштани со познати музички ѕвезди од Македонската и Балканската естрада. Оваа година присутните ...

Read More »

1000 ДЕНА РЕНЕСАНСА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Денес се навршуваат 1000 денови од доаѓањето на Тони Заткоски за прв човек на општина Кривогаштани, 1000 денови експанзија и модернизација, огромен број на проекти и средства за жителите на ситe населени места во општината. – Општината доживува градежна експанзија ...

Read More »

ОБЈАВА – ЕЛЕКТРОНСКИ НАДДАВАЊЕ ЗА ПРОДАЖБА НА НЕДВИЖЕН ИМОТ

Врз основа на Законот за користење и располагање со стварте во државна сопственост и со стварите во општинска сопственост (Службен весник на Р.М. бр.78/15 и 153/15) и Oдлуките донесени од страна на Советот на Општина Кривогаштани бр.08-2408/4 од 15.09.2015г. и ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ЗАБРЗАНО СЕ МОДЕРНИЗИРА

Општина Кривогаштани не запира со модернизирање и спроведување на иновативни и креативни идеи на целата своја територија. Веќе неколку години наназад во општината не поминал ден во кој што не се случило нешто позитивно и ново во полза на општината. ...

Read More »

Добиени средства за изградба на паркинг на зелен пазар во Кривогаштани

Општина Кривогаштани добри финансиски средства за изградба на паркинг на зелениот пазар во Кривогаштани во висина од 537.000 денари, со кои средства ќе се изгради паркингот веднаш до зелениот пазар со вкупна површина од 210 м2. Средствата се обезбедени преку ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ДОДЕЛИ СПОРТСКА ОПРЕМА НА ДВЕТЕ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА

Денес Градоначалникот на Општина Кривогаштани Тони Заткоски ги посети учениците на двете основни училишта во општина Кривогаштани доделувајќи им спортска опрема во топки и дресови. Општината со овај потег само го потврди безрезервното залагање за најмладите односно иднината на самата ...

Read More »