Home / ОБРАЗОВАНИЕ (page 7)

ОБРАЗОВАНИЕ

КАМПАЊА ПРОТИВ НАСИЛСТВОТО ВРЗ ЖЕНИТЕ

Стоп за сите видови насилство врз жените и девојчињата под ова мото оваа година се одбележа кампањата против насилството врз жените и девојчињата. Од огромна важност е да се даде значење на овој настан особено кај најмладите за да можат ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ЗАБРЗАНО СЕ МОДЕРНИЗИРА

Општина Кривогаштани не запира со модернизирање и спроведување на иновативни и креативни идеи на целата своја територија. Веќе неколку години наназад во општината не поминал ден во кој што не се случило нешто позитивно и ново во полза на општината. ...

Read More »

СЕ ОДВИВААТ ИНТЕНЗИВНИ ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ ВО ОУ ЈОНЧЕ СМУГРЕСКИ ВО ОБРШАНИ

Започнаа активностите за модернизација на фасадата на ОУ Јонче Смугрески во Обршани откако основните училишта во Кривогаштани, Годивле и Славеј добија нов модерен лик на фасадата на објектите. ОУ Јонче Смугрески деновиве доживува градежна експанзија откако пред неколку дена започнаа ...

Read More »