Home / ОБРАЗОВАНИЕ (page 5)

ОБРАЗОВАНИЕ

ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ОУ ЈОНЧЕ СМУГРЕСКИ

Денес во просториите на основното училиште Јонче Смугрески во Обршани денес беше одбележан  патрониот празник каде учениците се претставија со свои подготвени точки и одиграа спортски натпревари со соседните основни училишта од Кривогаштани и Бучин.    

Read More »

Одбележан вториот роденден во градинката ,,ВЕСЕЛО ШТРКЧЕ’’

Денес во градинката ,,ВЕСЕЛО ШТРКЧЕ’’ се одбележа вториот роденден од постоењето на градинката, на 4-ти Ноември 2014 година во Општина Кривогаштани за прв пат започна со работа првата детска градинка во Општина Кривогаштани. По тој повод денес Градоначалникот на Општина ...

Read More »

УЧЕНИЦИТЕ ОД ДВЕТЕ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА ВО ОПШТИНАТА ГО ПОСЕТИЈА БАБИНО

Градоначалникот на општина Кривогаштани, г-от Тони Заткоски организираше посета на библиотеката во село Бабино – Општина Демир Хисар. Истиот ден се одржа литературно читање на тема „ Дете“ по повод ДЕТСКАТА НЕДЕЛА и ликовна колонија, од ревијален карактер,со цел учениците ...

Read More »

НАГРАДЕНИ НАЈУСПЕШНИТЕ УЧЕНИЦИ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Општина Кривогаштани и понатаму продолжува да посветува максимално внимание на иднината. Најуспешните ученици од двете општински основни училишта во општината Јонче Смугрески од Обршани и Манчу Матак од Кривогаштани добија еднодневна екскурзија организирана од стана на општината која веќе неколку ...

Read More »

ДЕТСКАТА ГРАДИНКА ’’ВЕСЕЛО ШТРКЧЕ’’ ЈА ИСПРАТИ СВОЈАТА ВТОРА ГЕНРАЦИЈА ВО ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ

Денес по повод завршувањето на предшколската подготовка на дечињата од градинаката ’’ВЕСЕЛО ШТРКЧЕ’’ од Кривогаштани, се одржа свечена церемонија  со која помалите дечиња ги испратија своите другарчиња кон нови предизвици во основното училиште.   Ова е втора генерација дечиња кои ...

Read More »

ПРИВРШУВА ИЗГРАДБАТА НА НОВАТА СПОРТСКА САЛА ВО КРИВОГАШТАНИ

Новата спортска сала во дворот на основното училиште Манчу Матак во Кривогаштани веќе го добива својот изглед. Активностите кои започнаа при крајот на минатата година сега веќе стигнуваат до самиот крај, каде за неколку месеци жителите на општината ќе имаат ...

Read More »

ЕКСКУРЗИЈА ЗА УЧЕНИЦИТЕ КОИ ОСВОИЈА ПРВО МЕСТО НА НАТПРЕВАРОТ НА ЕВН МАКЕДОНИЈА

Градоначалникот на општина Кривогаштани Тони Заткоски ги награди учениците од ОУ Манчу Матак – Кривогаштани кои го освоија првото место на државно ниво на натпреварот организиран од ЕВН Македонија кој минатата недела се одржа во Струга. Во знак на благодарност ...

Read More »

ПРИЕМ НА НАГРАДЕНИТЕ УЧЕНИЦИ ОД ОУ МАНЧУ МАТАК КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Учениците од основното општинско училиште Манчи Матак од Кривогаштани од Зелениот еко клуб, кои ја освоија првата награда на квизот во организација на ЕВН Македонија кој се одржа во хотелот Дрим во Струга, денес добија прием кај градоначалникот на општина ...

Read More »

ОУ МАНЧУ МАТАК СО ОСВОЕНО ПРВО МЕСТО ВО СТРУГА

Учениците од основното општинско училиште Манчи Матак од Кривогаштани од Зелениот еко клуб, ја освоија првата награда на квизот во организација на ЕВН Македонија кој денес се одржа во хотелот Дрим во Струга.   

Read More »

СВЕЧЕНО ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА ЦЕНТАРОТ ЗА РАН ДЕТСКИ РАЗВОЈ ВО ОБРШАНИ

Во присуство на заменик министерот Диме Спасов и градоначалникот на општина Кривогаштани Тони Заткоски свечено беше пуштен дневниот центар за ран детски развој во Обршани. Во општина Кривогаштани веќе година дена успешно функционира градинката Весело Штркче а Ценатор за ран ...

Read More »