Home / ОБРАЗОВАНИЕ (page 4)

ОБРАЗОВАНИЕ

Ј А В Е Н О Г Л А С до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско – корисна работа

Врз Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за врабоитување на РМ (АВРМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП)  и општина Кривогаштани, Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за ...

Read More »

Наградена ученичката Емилија Ацеска за постигнатиот успех на натпреварот Детски семафор 2017

На регионалниот натпревар Детски семафор 2017 кој се одржа во Прилеп, ученичката Емилија Ацеска од ООУ Манчу Матак – Кривогаштани, освои прво место со што веднаш се пласира во државниот натпревар кој се одржа во Скопје. Денес Градоначалникот Тони Заткоски ...

Read More »

Одржана завршна приредба за идните првачиња од градинката ,, Весело Штркче,,

Денеска во просториите на Градинката Весело Штркче по трет пат се одржа завршна приредба на  третата генерација на првачиња кои ја посетуваа градинката. Со песна и игра пред голем број родители и гости, идните првоодделенци ги одбележаа завршните денови поминати ...

Read More »

СИТЕ НА ВЕЛОСИПЕД 2017

Во организација на Сојузот на општински спортови на општина Прилеп, Општина Прилеп и Општина Кривогаштани. На денот на сесловенските просветители “Св. Кирил и Методиј”  се одржа најстарата велосипедска манифестација: “СИТЕ НА ВЕЛОСИПЕД 2017 г.” Стартот на манифестацијата беше означен во ...

Read More »

Монтиран соларен колектор во спортската сала во ООУ Манчу Матак

Спортската сала во ООУ Манчу Матак се монтираше соларен колектор со капацитет од 300 литри комплет со термостат и други попратни елементи. Со што покрај заштедата на електрична енергија за затоплување на вода ќе се создадат подобри услови за одржување ...

Read More »

Прво место на регионален натпревар „Детски семафор

Согласно датумите за одржување на сообраќајно воспитните манифестации „Детски семафор“ и „Сообраќајно техничка култура на младите“, оваа година на 13.05.2016 година во ООУ „Гоце Делчев“ Прилеп, се одржа регионалниот натпревар „Детски семафор“. На натпреварот учествуваа екипи од општините Прилеп, Кривогаштани, ...

Read More »

Училишен натпревар во вешто возење на велосипед на полигон

Во организација на Општинскиот совет за безбедност во сообраќајот и наставници од двете основни училишта се одржа училишен натпревар во вешто возење на велосипед на полигон.  На натпреварот свое учество зедоа 40 ученици од 4 до 9 одделение. На полигонот ...

Read More »

Се одигра тетарската преставата „Љубопитната принцеза“

Денес во Кинно салата во Кривогаштани, пред учениците од ООУ Манчу Матак се одигра преставата „Љубопитната принцеза“ во адаптација на познатата актерка Шенка Колозова. Актерската екипа ја сочинуваа Ванчо Петрушески (царот), Владо Дојчиноски (принцот), Пируника Киселичка (принцезата) и Дубравка Киселичка ...

Read More »

Се одржа општинскиот натпревар „Детски семафор“

Општинскиот совет за безбедност во сообраќајот и двете основни училишта во општината денеска го одржаа општинскиот натпревар „Детски семафор“. Натпреварот се спроведува со цел сообраќајно образование и воспитување на децата и младите како и поради подигнување на степенот на сообраќајна ...

Read More »

ИПАРД ИНФО ден

Ве информираме дека Министерството за земјоделство,шумарство  и водостопанство во среда 12.04.2017 во 15.00 часот ќе организира ИПАРД ИНФО ден  за можностите кои ги нуди новата ИПАРД Програма 2014-2020 година . Настанот ќе  се одржи  во  Клубот на пензионери. Целта на ...

Read More »