Home / ОБРАЗОВАНИЕ (page 3)

ОБРАЗОВАНИЕ

ВЕЛИГДЕНСКА РАБОТИЛНИЦА ВО ,,ВЕСЕЛО ШТРКЧЕ”

По повод големиот христијански празник Велигден, во просториите на детската градинка Весело штркче во Кривогаштани се одржа работилница во која дечињата со своите родители и воспитачи, подготвија велигденски креации и украси кои  ќе се продаваат на велигденскиот панаѓур од каде ...

Read More »

ОДБЕЛЕЖАН ПРАЗНИКОТ ПРОЧКА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Традиционално и оваа година најмладите во општината оние кои најмногу му се радуваат на адетите и традицијата го одбележаа празникот Прочка и со пригодна програма се претставија пред своите родители кои присуствуваа на настанот. Соработката на локалната самоуправа со образовните ...

Read More »

ПРОЧКАРСКА СМЕА ЗА СЕКОГО 2018

Општина Кривогаштани во соработка со ОУ Манчу Матак од Кривогаштани и ОУ Јонче Смугрески од Обршани, по повод празникот Прочка, организира маскенбал на кој ќе учествуваат учениците од двете основни училишта во општината. Маскенбалот ќе се одржи во  Сабота во ...

Read More »

EЧЕШЕ ,,ВЕЧНИОТ БОГ’’ ОД БАДНИКОВАТА ПОВОРКА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

По повод Христовото раѓање – Божик, во Кривогаштани  се одржа коледарската поворка со учество на дечињата од основните училишта. Имено, со Бадниковата поворка ja возобновуваме една прекрасна древна традиција, која, веќе насекаде во Македонија, прерасна во еден од најмасовните собири ...

Read More »

НОВОГОДИШНА ПРИРЕДБА НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Учениците од двете основни училишта во општина Кривогаштани заедно со дечињата од детската градинка ,,Весело Штркче” денес во општинската кино сала во Кривогаштани одржаа приредба по повод доаѓањето на новата 2018 година на која пред своите родители и присутните се ...

Read More »

ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ НА КОНКУРСОТ “СО РАКАТКИТЕ И ПРЕГРАТКИТЕ НА ТУТУНАРИТЕ“

Комисијата формирана од членови на основните училишта, општинската администрација и МЦМС денес ги доделија наградите на учесниците кои конкурираа на конкурсот за изработка на уметнички дела /творби од рециклирачки отпад на тема ,,СО РАКАТКИТЕ И ПРЕГРАТКИТЕ НА ТУТУНАРИТЕ“ кој што ...

Read More »

СО РАКАТКИТЕ И ПРЕГРАТКИТЕ НА ТУТУНАРИТЕ

Комисијата формирана од членови на основните училишта, општинската администрација и МЦМС денес извршија отценување на делата кои конкурираа на  конкурсот за изработка на уметнички дела /творби од рециклирачки отпад на тема ,,СО РАКАТКИТЕ И ПРЕГРАТКИТЕ НА ТУТУНАРИТЕ“ кој што го ...

Read More »

КРЕИРАЊЕ МОЖНОСТИ ЗА РАБОТА ЗА СИТЕ 2

Од 1-ви Октомври 2017 година во општина Кривогаштани започна да се реалзира проектот ,,Креирање можности за работа  2“ проект финансиран од страна на УНДП. Со овај проект опфатени се вкупно 11 невработени лица од кои 4 лица се ангажирани како ...

Read More »

ДЕТСКАТА ГРАДИНКА ВЕСЕЛО ШТРКЧЕ ГО ПРОСЛАВИ СВОЈОТ ТРЕТ РОДЕНДЕН

Детската градинка ,,ВЕСЕЛО ШТРКЧЕ” од Кривогаштани денес прослави три години од своето постоење, на 4-ти Ноември 2014 година започна оваа успешна приказна каде најмалите жители на општината добија можност да стекнуваат нови знаења уште од најрана возраст. Градоначалникот на општина ...

Read More »

ТЕАТАРСКАТА ПРЕТСТАВА ,,УБАВИЦАТА И ЅВЕРОТ” СЕ ОДИГРА ВО КРИВОГАШТАНИ

Денес во просториите на општинската кино-сала во Кривогаштани се одигра театарската претстава ,,Убавицата и Ѕверот“ во режија на Шенка Колозова а во изведба на театарската група Колозов. Претставата беше изведена за учениците од 1-во до 6-то одделение од О.У Манчу Матак ...

Read More »