Home / ОБРАЗОВАНИЕ (page 2)

ОБРАЗОВАНИЕ

УЧЕНИЦИ ОД НЕКОЛКУ ЕВРОПСКИ ЗЕМЈИ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Општина Кривогаштани денес беше домаќин на ученици од Литванија, Италија, Унгарија, Турција и Македонија кои преку Еразмус+  програмата се гости на средното општинско економско училиште Кузман Јосифоски – Питу во Прилеп  во чија програмата беше и посета на општина Кривогаштани ...

Read More »

ПРОЧКАРСКА СМЕА ЗА СЕКОГО

Оваа година по единаесетти пат се одржа манифестацијата Прочкарска смеа за секого на која учество зедоа учениците од двете основни училиште во општина Кривогаштани како и дечињата од детската градинка Весело Штркче.

Read More »

ПРИСТИГНА ИНВЕНТАРОТ ЗА НОВИОТ ЦЕНТАР ЗА РАН ДЕТСКИ РАЗВОЈ ВО БЕЛА ЦРКВА

Во просториите на подрачното основно училиште Јонче Смугрески во Бела Црква, каде што ќе биде сместен новиот Центар за ран детски развој денес пристигна инвентарот со што се привршуваат подготовките на просторот, каде што за скоро време ќе започе да ...

Read More »

ОДБЕЛЕЖАНА СВЕТСКАТА НЕДЕЛА НА ДЕТЕТО ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

„Неделата на детето“ го прославува правото на децата да уживаат во своето детство, исто така претставува можност децата да ги демонстрираат своите таленти, вештини и способности. По повод светската недела на детето, денес најмалите ученици од Општина Кривогаштани со своите ...

Read More »

ЗАВРШНА ПРИРЕДБА НА НОВИТЕ ПРВАЧИЊА ВО ДЕТСКАТА ГРАДИНКА ВЕСЕЛО ШТРКЧЕ

Детската градинка Весело Штркче со завршна приредба испрати уште една успешна генерација во прво одделение. Идните првачиња денес со убаво подготвени точки им покажаа на присутните на настанот дека се целосно подготвени своето образование да го продолжат во прво одделение ...

Read More »

ДОБИЕНО ПОЗИТИВНО МИСЛЕЊЕ ЗА ОСНОВАЊЕ НА ДЕТСКА ГРАДИНКА ВО КРИВОГАШТАНИ

Министерството за труд и социјална политика достави документ до Општина Кривогаштани со кој дава согласност Советот на Општината да донесе Олука за основање на Јавна општинска установа за деца- Детска градинка ,, Весело Штркче,, во Кривогаштани. Досегашната детска градинка која ...

Read More »

СТУДЕНТИ НА ФИЛОЗОФСКИОТ ФАКУЛТЕТ СКОПЈЕ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Во текот на изминатава недела група студенти на Филозофскиот факултет во Скопје, пристигнаа во најавена посета на кабинетот на Градоначалникот на Општина Кривогаштани Рубинчо Шефтероски. Стдентите имаа за цел посета на рурална општина, каде добија можност непосредно да ги увидат ...

Read More »

ПОСЛЕДНИ ПОДГОТОВКИ ВО НОВАТА ДЕТСКА ГРАДИНКА ВО ОБРШАНИ

Деновиве привршуваат последните подготовки од адаптацијата на просторот во ОУ Јонче Смугрески во Обршани каде што ќе биде сместена новата детска градинка која ќе работи во склоп на градинката Весело Штркче од Кривогаштани за која во завршна фаза се процедурите ...

Read More »

СЕ ОДРЖА НАТПРЕВАРОТ ЗА ДЕТСКИ СЕМАФОР

Двете основни училиште во општината ОУ Јонче Смугрески од Обршани и ОУ Манчу Матак од Кривогаштани во организација со Општина Кривогаштани денес го одржаа училишниот натпревар за Детски семафор кој се полага во два дела теоретски и практични полигонски вежби. ...

Read More »

СЕ ПОДГОТВУВА НОВ ЦЕНТАР ЗА РАН ДЕТСКИ РАЗВОЈ ВО БЕЛА ЦРКВА

Општина Кривогаштани започна со реализација на проект за отворање на нов центар за ран детски развој во населеното место Бела Црква, каде во подрачното основно училиште Јонче Смугрески веќе се уредува просторот каде што ќе биде сместен центарот. Средствата во висина ...

Read More »