Home / МЛАДИ

МЛАДИ

КОНКУРС ЗА ИЗРАБОТКА НА УМЕТНИЧКИ ДЕЛА/ТВОРБИ ОД РЕЦИКЛИРАЧКИ ОТПАД 2019 г.

По 5ти пат општина Кривогаштани, Крушево и подрачното училиште ООУ„Страшо Пинџур“с.Мало Коњари во соработка со МЦМС го распишува конкурсот за изработка на уметнички дела и творби од рециклирани материјали. Конкурост служи за мотивирање на децата и индиректно на нивните родители ...

Read More »

НОВ КУЛТУРЕН БРАН ВО КРИВОГАШТАНИ

Здружението рурален развој Локална Акциона Група Агро Лидер во соработка со Општина Кривогаштани во рамките на културниот викенд организираат фолклорен концерт како и театарска претстава “Семејни Приказни”. Фолклорниот концерт ќе се одржи во кино салата во Кривогаштани на ден 09.11.2019 ...

Read More »

ЈАВЕН ПОВИК

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРЕДЛАГАЊЕ НА КАНДИДАТИ ЗА ИЗБОР  НА ЧЛЕНОВИ НА СОВЕТ НА МЛАДИ НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ sovet na mladi

Read More »

ПРОЧКАРСКА СМЕА ЗА СЕКОГО

Оваа година по единаесетти пат се одржа манифестацијата Прочкарска смеа за секого на која учество зедоа учениците од двете основни училиште во општина Кривогаштани како и дечињата од детската градинка Весело Штркче.

Read More »

ПО ВТОР ПАТ ОДРЖАНА БАДНИКОВА ПОВОРКА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

По повод Христовото раѓање – Божик, во Кривогаштани  по втор пат се одржа коледарската поворка со учество на  околу 180 дечињата од основните училишта во општината. Имено, со Бадниковата поворка е возобновена една прекрасна древна традиција, која, веќе насекаде во ...

Read More »

ОДБЕЛЕЖАНА СВЕТСКАТА НЕДЕЛА НА ДЕТЕТО ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

„Неделата на детето“ го прославува правото на децата да уживаат во своето детство, исто така претставува можност децата да ги демонстрираат своите таленти, вештини и способности. По повод светската недела на детето, денес најмалите ученици од Општина Кривогаштани со своите ...

Read More »

РЕСТОРАН МИЛЕНИУМ ОД КИЧЕВО ПОБЕДНИК НА ТУРНИРОТ ВО КРИВОГАШТАНИ

Екипата на  Ресторан Милениум од Кичево е овогодинешниот шампион на Кривогаштанскиот турнир во мал фудбал одкако минимално со 1-0 ја совлада екипата на Бучин и со тоа ја понесе главната награда од 70.000 денари додека на екипата на бучин и ...

Read More »

ТРАДИЦИЈАТА ПРОДОЛЖУВА: ЗАПОЧНА ТРАДИЦИОНАЛНИОТ ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ КРИВОГАШТАНИ 2018

Општина Кривогаштани продолжи и оваа година да ја негува долгогодишната традиција во организирање на традиционалниот ноќен турнир во мал фудбал, кој веќе трета година се одржува на новото повеќенаменското игралиште во Кривогаштани. Оваа година турнирот ја постигна најголемата бројка на ...

Read More »