Home / ЛОКАЛНА САМОУПРАВА

ЛОКАЛНА САМОУПРАВА

ФУДБАЛСКОТО ИГРАЛИШТЕ ВО ОБРШАНИ СО НОВА МЕТАЛНА ОГРАДА

Општина Кривогаштани во соработка со Фудбалската федерација на Македонија извршија градежни работи на фудбалското игралиште во населеното место Обршани, со што во целина доби бетонско метална ограда со соодветна висина зад головите. Поддршката и придонесот на градоначалникот на општината во ...

Read More »

СЕ ТАМПОНИРААТ ОШТЕТЕНИТЕ УЛИЧКИ НИЗ ОПШТИНАТА

Општина Кривогаштани е во фаза на тампонирање на најоштетените улици низ целата општина кои после топењето на снеговите станаа тешко проодни. Но со брзата интервенција овие проблеми се сервисираа и сеуште се фаза на посипување со што во најкраток можен ...

Read More »

ФУДБАЛСКОТО ИГРАЛИШТЕ ВО ОБРШАНИ СО НОВА МЕТАЛНА ОГРАДА

Општина Кривогаштани во соработка со Фудбалската федерација на Македонија извршија градежни работи на фудбалското игралиште во населеното место Обршани, со што во целина доби бетонско метална ограда со соодветна висина зад головите.Поддршката и придонесот на градоначалникот на општината во спортот ...

Read More »

ПОДОБРУВАЊЕ НА УСЛОВИТЕ ВО УЧИЛИШТАТА

Општина Кривогаштани ги подобрува условите во општинските подрачни училишта, каде периодов во подрачното основно училиште во населеното место Подвис се изработува нова ограда. Додека во подрачното училиште во населеното место Бела Црква се тампонира просторот пред училиштето каде за брзо ...

Read More »

АСФАЛТИРАНИ УЛИЦИ ВО ВРБЈАНИ, ПОДВИС И КРИВОГАШТАНИ

Изминатиов период во општина Кривогаштани се одвиваат интензивни активности за асфалтирање на повеќе улици низ населените места во општината, кои активности ќе продолжат и во периодот што следува . Асфалтирана е улица во Кривогаштани крак на улица Македонски просветители во ...

Read More »

Прашалник за собирање предлози за буџет на Општина Кривогаштани за 2021 година

Почитувани, Општина Кривогаштани согласно насоките добиени од страна на Министерството за финансии, а врз основа на Законот за Буџети и Законот за финансирање на единиците на локалната самоуправа го започна процесот на изработка на нацрт-буџетот за 2021 година. Со цел ...

Read More »

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Одделението за комунални дејности и локален економски развој на општина Кривогаштани, започна со изработка на Планот на програми за развој на општина Кривогаштани за периодот 2021-2023 година. Се известуваат сите граѓани на општината Кривогаштани дека можат да достават предлози за ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ВОВЕДЕ ЕЛЕКТРОНСКА НАПЛАТА НА УСЛУГИТЕ

Општина Кривогаштани во соработка со Шпаркасе Банка воведе пост терминал за наплата на општинските услуги се со цел подобрување на квалитетот и брзината на извршување на услугите за кои е надлежна институцијата. Со воведувањето на оваа можност жителите ќе можат ...

Read More »