Home / ЛЕР (page 6)

ЛЕР

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ДОДЕЛИ СПОРТСКА ОПРЕМА НА ДВЕТЕ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА

Денес Градоначалникот на Општина Кривогаштани Тони Заткоски ги посети учениците на двете основни училишта во општина Кривогаштани доделувајќи им спортска опрема во топки и дресови. Општината со овај потег само го потврди безрезервното залагање за најмладите односно иднината на самата ...

Read More »

,, КЛИМАТА СЕ МЕНУВА, ОД НАС ЗАВИСИ ’’ КАРАВАНОТ ЗА КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ ВО ПЕТОК ВО КРИВОГАШТАНИ

Општина Кривогаштани и  Милиеуконтакт Македонија имаат чест и задоволство да Ве покани да присуствувате на претстојната кампања за подигнување на јавната свест за климатските промени и нивните влијанија врз локалната средина, која во Кривогаштани ќе се случи на 06 Ноември ...

Read More »

ЗАПОЧНА АСФАЛТИРАЊЕТО НА СТОЧНИОТ ПАЗАР

Денес започна асфалтирањето на отворените боксови во новиот сточен пазар со што се привршува изградбата на сточниот пазар во Кривогаштани. Во најкраток можен рок се очекува завршување на активностите за изградба на отворените и затворените боксови за крупен добиток. Општината ...

Read More »

ТЕАТАРСКА ПРЕТСТАВА ЗА НАЈМАЛИТЕ

Во организација на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион и Мрежата за културен развој на Пелагонискиот регион вчера се одржа театарска претстава за најмалите. Претставата се одржа во просториите на домот на културата во Кривогаштани каде што во голем ...

Read More »

СЕ ОДРЖА ВТОРАТА ФОРУМСКА СЕСИЈА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Се одржа втората форумска сесија во општина Кривогаштани од програмата форуми во заедницата, финансирана од швајцарската агенција за развој и соработка со подршка на ЗЕЛС и ЕКФ. На втората сесија присуствуваа повеќе од 140 граѓани кои учествуваат во креирањето на ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ СЕ ЗБРАТИМИ СО ОПШТИНА СКЕЛА

Делегација од општина Кривогаштани составена од општинската администрација и членови на советот на општината, деновиве присуствуваше во Романија, каде што заедно со 16 други општини од Република Македонија потпишаа меморандум за соработка односно се спобратимија со 17 општини од Република Романија, ...

Read More »

ПРОДОЛЖУВА ИЗГРАДБАТА НА ТРОТОАРИ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Денес започнаа активностите за доизградба на тротоарот на улица Филип Втори во Кривогаштани од Црквата Св.Димитрија до Фонтаната. Изградбата е финансирана од општина Кривогаштани во вредност  од околу 300 000 денари каде што со бекатон поплочени ќе бидат нешто повеќе ...

Read More »