Home / ЛЕР (page 5)

ЛЕР

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ БЛЕСКА СО ЦЕЛИОТ СВОЈ СЈАЈ

Во општина Кривогаштани на големо се чувствува новогодишната еуфорија, насекаде се поставени  светилки, накитени елки, украсени столбови и паркови, за радост на најмладите. Оваа година општина Кривогаштани се подготвува за голем организиран дочек на новата година во центарот на Кривогаштани ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ДОБИВА МОДЕРНА ЕЛЕКТРИЧНА ДИСТРИБУТИВНА МРЕЖА

Општина Кривогаштани склучи договор со ЕВН Македонија за промена на досегашната дистрибутивна мрежа со нова подземна дистрибутивна линија со што ќе се подобри естетиката и ликот на центарот на општината додека жителите на општината ќе ги почувствуваат бенефитите на овај ...

Read More »

ЧЕТИРИ НОВИ УЛИЦИ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Општина Кривогаштани потпиша договор со изведувачот на четирите улици во општината кои ќе започнат да се реализираат веднаш штом дозволат временските услови. Се работи за една улица во Славеј и 3 во Кривогаштани меѓуи кои улица Никола Карев , Крак ...

Read More »

НАГРАДА ЗА НАЈУБАВО УКРАСЕНА КУЌА

Општина Кривогаштани распишува конкурс за најубаво украсена куќа во рамките на општината. Граѓаните кои ги имаат новогодишно украсено своите домови имаат можат да се пријават на конкурсот во просториите на општината најдоцна до 28.12.2015 – Понеделник. Комисија формирана од општината ...

Read More »

ДОНИРАНА ОПРЕМА ВО БРЗАТА ПОМОШ ВО КРИВОГАШТАНИ

Во текот на вчерашнио ден Општина Кривогаштани во соработка со Комфи Ангел и CLS Equipment  во новата итна медицинска помош во Кривогаштани донираа опрема во постелнини, компјутер со печатач како и нов телевизор. Со ова се овозможува непречено функционирање на ...

Read More »

ОБЈАВА – ЕЛЕКТРОНСКИ НАДДАВАЊЕ ЗА ПРОДАЖБА НА НЕДВИЖЕН ИМОТ

Врз основа на Законот за користење и располагање со стварте во државна сопственост и со стварите во општинска сопственост (Службен весник на Р.М. бр.78/15 и 153/15) и Oдлуките донесени од страна на Советот на Општина Кривогаштани бр.08-2408/4 од 15.09.2015г. и ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ЗАБРЗАНО СЕ МОДЕРНИЗИРА

Општина Кривогаштани не запира со модернизирање и спроведување на иновативни и креативни идеи на целата своја територија. Веќе неколку години наназад во општината не поминал ден во кој што не се случило нешто позитивно и ново во полза на општината. ...

Read More »

СТОЧНИОТ ПАЗАР ВО КРИВОГАШТАНИ ГО ДОБИВА СВОЈОТ ЛИК

Најмодерниот сточен пазар во државата пополека го добива својот модерен лик, откако целосно беше уредена внатрешноста на канцелариите во административната зграда и успешно завршена изградбата на енергетски ефикасната фасада на објектите. Асфалтирана е целата површина на боксовите за ситен и ...

Read More »

Добиени средства за изградба на паркинг на зелен пазар во Кривогаштани

Општина Кривогаштани добри финансиски средства за изградба на паркинг на зелениот пазар во Кривогаштани во висина од 537.000 денари, со кои средства ќе се изгради паркингот веднаш до зелениот пазар со вкупна површина од 210 м2. Средствата се обезбедени преку ...

Read More »