Home / ЛЕР (page 4)

ЛЕР

ИНВЕСТИЦИИ ОД 450.000 ЕВРА ВО КРИВОГАШТАНИ, ЌЕ СЕ ГРАДАТ И РЕКОНСТРУИРААТ 7 УЛИЦИ

Со зголемен интензитет продолжуваат активностите на локалната самоуправа и градоначалникот Тони Заткоски, за реализација на инфраструктурни проекти во општина Кривогаштани. Денеска започна изградбата на 4 нови улици со тротоари, парите за оваа инвестиција, во висина од 250.000 евра, се обезбедени ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ МЕТА НА ДОМАШНИТЕ И СТРАНСКИ ИНВЕСТИТОРИ

Рапидно расте интересот на домашните, но и странски инвеститори кои своите бизнис планови избираат да ги реализираат во општина Кривогаштани. Ова се причините што локалната власт одлучи да се прошири индустриската зона „Славеј“ во атарот на истоименото село, за 7, ...

Read More »

ПОТПИШАН ДОГОВОР ЗА ИЗГРАДБА НА ПЛОШТАД ВО КРИВОГАШТАНИ

За новогодишната прослава градоначалникот на општина Кривогаштани Тони Заткоски им вети на своите граѓани дека 2015 беше успешна година за општината и најави уште поуспешна 2016 година со силно темпо на работа започнувајќи уште од првите месеци во новата година. ...

Read More »

НОВ ПРЕРАБОТУВАЧКИ КАПАЦИТЕТ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Градоначалникот на општина Кривогаштани Тони Заткоски денес официјално го потпиша одобрението за градба на нов преработувачки капацитет во општината кој ќе биде лоциран во индустриската зона Славеј. Инвестицијата е во изградба на нов капацитет за преработка на земјоделски производи од ...

Read More »

НОВА ТЕХНИЧКА ОПРЕМА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Општина Кривогаштани доби нова техничка опрема за своите потреби и потребите на реализацијата на проктот ’’Форуми во заедницата’’ финансирана токму со швајцарската агенција за соработка и развој. Опремата се состои од лаптоп компјутер, професионален фотоапарат, проектор, платно и колор печатач ...

Read More »

НАГРАДЕНА НАЈУБАВО НОВОГОДИШНО УКРАСЕНАТА КУЌА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Оваа година општина Кривогаштани по втор пат ја награди најубаво новогодишно украсената куќа и двор во општината. Комисија составена од општинската администрација ги посети пријавените куќи и едногласно донесе одлука да се награди украсената куќа и двор на фамилијата Катмероски ...

Read More »

НОВОГОДИШНА ПРИРЕДБА НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ МАНЧУ МАТАК И ОУ ЈОНЧЕ СМУГРЕСКИ

Учениците од основните училишта Јонче Смугрески од Обршани и Манчу Матак од Кривогаштани учествуваа во детскиот дел од новогодишната програма на општина Кривогаштани каде се претставија со песнички, хорско пеење, драма и ора со што приредија одлична забава за своите ...

Read More »

ИНТЕНЗИВНО СЕ ГРАДИ СПОРТСКАТА САЛА ВО ОУ МАНЧУ МАТАК

Интензивно се одвиваат градежните активности на новата спортска сала во дворот на основното училиште Манчу Матак во Кривогаштани каде денес се започна со поставување на основниот слој на подлогата врз кој ќе следува изолационен дел и горниот финален дел од ...

Read More »

1000 ДЕНА РЕНЕСАНСА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Денес се навршуваат 1000 денови од доаѓањето на Тони Заткоски за прв човек на општина Кривогаштани, 1000 денови експанзија и модернизација, огромен број на проекти и средства за жителите на ситe населени места во општината. – Општината доживува градежна експанзија ...

Read More »