Home / ЛЕР (page 3)

ЛЕР

ПОСТАВЕНА МАПА НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Денес во центарот на општината пред самата општинска зграда поставена е Билборд-Мапа со културно-историски знаменитости на сите населени места во општината. Проектот е финансиран преку УСАИД и Швајцарската агенција за обнова и развој а го обезбеди локалната акциона група ЛАГ ...

Read More »

ЗАПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА КАНАЛИЗАЦИОНАТА МРЕЖА ВО СЛАВЕЈ

Деновиве започна изградбата на канализационата мрежа во населеното место Славеј во општина Кривогаштани. Со инвестицијата покрај главната канализациона мрежа, опфатена е изградба на пречистителна станица која ќе го опслужува самото населено место. Средствата за изградба на канализационата мрежа општината ги ...

Read More »

СЕ ПОДГОТВУВА ТЕРЕНОТ ЗА АСФАЛТИРАЊЕ НА УЛИЦИТЕ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Денес започнаа активностите за гребење на постоечкиот стар слој на асфалт по што ќе се асфалтираат трите улици во општината опфатени со овај проект со средства добиени од агенцијата за финансиска поддршка и развој. Изградбата е во завршна фаза каде ...

Read More »

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Центарот за ран детски развој за деца од предшколска возраст кој ќе функционира во кругот на ОУ Јонче Смугрески во Обршани а ќе ги опфаќа населените места Обршани, Воѓани, Бела Црква, Пашино Рувци и Боротино започнува со своето функционирање. Центарот ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ НАЛИКУВА НА ГОЛЕМО ГРАДИЛИШТЕ

На територијата на општина Кривогаштани во моментов активно се работи на 7 локации каде повеќе изведувачи ги извршуваат градежните активности предвидени за реализација на проектите со кои општината си го загарантира својот напредок и модернизација со што веќе го доби ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ДОБИВА НОВ КАМИОН ЗА СМЕТ И 35 КОНТЕЈНЕРИ

Градоначалникот на општина Кривогаштани Тони Заткоски денес во просториите на претставништвото на Јапонската Амбасада во Скопје склучи договор за донација за набавка на ново возило за собирање на смет и 35 контејнери во вредност од околу 70.000 евра. Општина Кривогаштани ...

Read More »

ЗАПОЧНУВААТ ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ ЗА ИЗГРАДБА НА ПЛОШТАДОТ ВО КРИВОГАШТАНИ

Деновиве започна подготовката на теренот за отпочнување на градежните активности за изградба на плоштад во центарот на Кривогаштани со вкупна површина од 1400 метри квадратни. Средствата за реализација на овај проект се обезбедени преку Центарот за развој на пелагониски плански ...

Read More »

КРИВОГАШТАНИ ЌЕ ДОБИЕ ДВЕ НОВИ ИНДУСТРИСКИ ЗОНИ, А ЌЕ ЈА ПРОШИРУВА И ПОСТОЕЧКАТА

Поради огромниот интерес на бизнисмените за инвестирање во општина Кривогаштани, локалната самоуправа подготвува урбанистичко планска-документација за изградба на уште две нови индустриски зони, покрај веќе постоечката зона во близина на селото Славеј. Едната зона ќе биде во атарот на селото ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ЌЕ ГРАДИ НОВА ФАСАДА И АДАПТАЦИЈА НА НАДГРАДБАТА НА ОПШТИНСКАТА ЗГРАДА, ЗЕЛЕН ПАЗАР И НОВО ЛЕД УЛИЧНО ОСВЕТЛУВАЊЕ

Градоначалникот на општина Кривогаштани Тони Заткоски потпиша договор со Министерството за финансии за реализација на проект за подобрување на општинските услуги преку ИПА во висина од 260 000 евра со кој општината ќе гради нов зелен пазар со пазар за ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ СО СВОЈ ШТАНД НА САЕМОТ ЗА ГРАДЕЖНИШТВО

Од 1 до 5 Март на Скопскиот саем ќе се одржи саем за градежништво на кој свое учество ќе земе и општина Кривогаштани во друштво на 13 други општини од државава, кои ќе ги претстават своите проекти за продажба на ...

Read More »