Home / ЛЕР (page 2)

ЛЕР

Годишна средба на граѓанските организации корисници на ИПА2

Центарот за европски стратегии „Евротинк“, Центарот за истражување и информирање за животната средина „Еко-свест“, „Реактор – истражување во акција“ и Асоцијација за развојни иницијативи „Зенит“, денеска и утре, во Охрид, ја одржуваат годишната средба на корисниците на механизмот за граѓански ...

Read More »

Продолжуваат градежните активности во општина Кривогаштани

Продолжуваат градежните активности во општина Кривогаштани, каде фирмата БВ Инженеринг – Битола започна со реконструкција и адаптација на општинската зграда во Кривогаштани, исто така целосно ќе се промени покривната конструкција на надградбата на општинската зграда и заедно со надворешната термоизолациона ...

Read More »

Во Кривогаштани интензивно се работи на изградба на регионалниот пат Р2335

Во Кривогаштани интензивно се работи на изградба на регионалниот пат Р2335 Патот ќе биде изграден во вкупна должина од 208м, ширината на патот ќе биде 7м со патеки од бехатон плочки од двете страни на коловозот со површина од 796м². ...

Read More »

Општина Кривогаштани ги претстави своите бизнис поволности на меѓународната бизнис конференција со Турција во Битола

Во организација на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион денес беше организирана меѓународна конференција „Унапредување на економскиот развој во Пелагонискиот плански регион” и бизнис средби со компании од регионот на Измир, Република Турција. Општина Кривогаштани ја искористи можноста да ...

Read More »

Во тек е геофизичкото скенирање на археолошкиот локалитет „Врбјанска Чука“

. Ова претставува нова етапа во истражувањето на овој локалитет и тоа преку примена на современи научни методи во македонската археологија. Ваквиот метод подразбира недеструктивно детектирање на подземни архитектонски структури присустни на предисториските, античките и средновековните наоѓалишта. Тоа овозможува мошне ...

Read More »

Состојба и перспективи за органско производство во Македонија

Во организација на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделието денес во Кривогаштани се одржа предавање на тема „Состојба и перспективи за органско производство во Македонија- Производи за заштита на растенија“. На информативната ...

Read More »

ЗАМЕНИК АМБАСАДОРОТ НА ШВАЈЦАРСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА ОБНОВА И РАЗВОЈ И ДИРЕКТОРОТ НА УСАИД ВО МАКЕДОНИЈА ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Новоизбраните директор на УСАИД во Република Македонија и заменик Амбасадорот на Швајцарската агенција за обнова и развој денес ја посетија општина Кривогаштани и одржаа средба со градоначалникот на општината Тони Заткоски  и претседателот на локалната акциона група ЛАГ Агролидер на ...

Read More »

Започна со реализација новата инвестиција во Кривогаштани во вредност од 1,5 милиони евра

Во општина Кривогаштани беше поставен камен темелникот за новата инвестиција вредна 1,5 милиони евра. Инвеститор е домашната компанија „ДООЕЛ Стефан“, која планира во погонот, кој започна да се гради во индустриската зона кај населеното место Славеј, да преработува зеленчук и ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ПРОДОЛЖУВА СО СВОЈАТА МОДЕРНИЗАЦИЈА

Општина Кривогаштани со реализацијата на повеќе инфраструктурни проекти, целосно го промени изгледот на централното подрачје на општината, со што Кривогаштани конечно доби изглед достоен за општина која доживува забрзан развој, постигнат со имплементација на низа проекти во кои се опфатени ...

Read More »