Home / КУЛТУРА (page 5)

КУЛТУРА

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ДОДЕЛИ СПОРТСКА ОПРЕМА НА ДВЕТЕ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА

Денес Градоначалникот на Општина Кривогаштани Тони Заткоски ги посети учениците на двете основни училишта во општина Кривогаштани доделувајќи им спортска опрема во топки и дресови. Општината со овај потег само го потврди безрезервното залагање за најмладите односно иднината на самата ...

Read More »

НАЈМЛАДИТЕ ОД ОПШТИНАТА ВО ПОСЕТА НА БАБИНО

Овој викенд се одржа ликовна колонија од ревијален карактер во библиотеката во Бабино, Општина Демир Хисар.Овој настан е резултат на поддршката на младите таленти од страна на Градоначалникот на Општина Кривогаштани Г-дин. Тони Заткоски. Имено наградените ученици од ликовниот и ...

Read More »

КЛИМАТА СЕ МЕНУВА , ОД НАС ЗАВИСИ

Денес во Општина Кривогаштани присуствуваше караванот за климатски промени заедно со Жаре Еден на Еден и Климе К-15. Најмладите од двете основни училишта од Кривогаштани и Обршани имаа можност да научат нешто повеќе за климатските промени преку забава и игра. ...

Read More »

ПРОСЛАВЕН ПРВИОТ РОДЕНДЕН НА ДЕТСКАТА ГРАДИНКА ВЕСЕЛО ШТРКЧЕ ВО КРИВОГАШТАНИ

4-ти Ноември 2014 година во Општина Кривогаштани за прв пат од своето постоење започна со работа првата детска градинка ,,ВЕСЕЛО ШТРКЧЕ’’ во населено место Кривогаштани. По тој повод денес беше прославен првиот роденден на градинската каде што присуствуваа голем број ...

Read More »

ТЕАТАРСКА ПРЕТСТАВА ЗА НАЈМАЛИТЕ

Во организација на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион и Мрежата за културен развој на Пелагонискиот регион вчера се одржа театарска претстава за најмалите. Претставата се одржа во просториите на домот на културата во Кривогаштани каде што во голем ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ СЕ ЗБРАТИМИ СО ОПШТИНА СКЕЛА

Делегација од општина Кривогаштани составена од општинската администрација и членови на советот на општината, деновиве присуствуваше во Романија, каде што заедно со 16 други општини од Република Македонија потпишаа меморандум за соработка односно се спобратимија со 17 општини од Република Романија, ...

Read More »

ПРЕЧЕК НА МАРАТОНЦИТЕ ОД МАРАТОНОТ ВО ЧЕСТ НА ТОШЕ ПРОЕСКИ

Денес во Општина Кривогаштани од страна на Градоначалникот и претставници од општинската администрација и советот како и дечињата од основното училиште Манчу Матак од Кривогаштани беа пречекани маратонците кои трчаат од Нова Градишка до Крушево во чест на Тоше Проески. ...

Read More »

ОДБЕЛЕЖАНА СВЕТСКАТА НЕДЕЛА НА ДЕТЕТО

Секоја година, првата седмица од месец октомври им се посветува на децата под мотото ,,Детска недела’’. За таа цел во детската градинка ,,Весело штркче,, се одржа работилница на која учесници беа децата од детската градинка заедно со своите родители при ...

Read More »

Прочкарска смеа за секого 2015.

Денес во Домот на културата во Кривогаштани се одржа традиционалниот културен настан “Прочкарска смеа за секого 2015”. На овај настан под маски учество зедоја учениците од основните училишта ,,Манчу Матак,, од Кривогаштани и ,,Јонче Смугрески,, од Обршани како и малите ...

Read More »