Home / ЈАВНИ НАБАВКИ (page 2)

ЈАВНИ НАБАВКИ

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ МЕТА НА ДОМАШНИТЕ И СТРАНСКИ ИНВЕСТИТОРИ

Рапидно расте интересот на домашните, но и странски инвеститори кои своите бизнис планови избираат да ги реализираат во општина Кривогаштани. Ова се причините што локалната власт одлучи да се прошири индустриската зона „Славеј“ во атарот на истоименото село, за 7, ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ СЕ ЗБРАТИМИ СО ОПШТИНА СКЕЛА

Делегација од општина Кривогаштани составена од општинската администрација и членови на советот на општината, деновиве присуствуваше во Романија, каде што заедно со 16 други општини од Република Македонија потпишаа меморандум за соработка односно се спобратимија со 17 општини од Република Романија, ...

Read More »

ИЗВЕСТУВАЊЕ

СЕ ИЗВЕСТУВААТ ГРАЃАНИТЕ НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ДЕКА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ НА СЕДНИЦАТА ОДРЖАНА НА ДЕН 15.10.2015 ГОДИНА ДОНЕСЕ ОДЛУКА ЗА ПРОГЛАСУВАЊЕ НА ПРИРОДНА НЕПОГОДА ОД ПОПЛАВА НА ДЕЛОВИ ОД КО ОБРШАНИ, КО КРУШЕАНИ И КО ВОЃАНИ ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ. КОМИСИЈАТА ...

Read More »

БУЏЕТСКИ ФОРУМ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Општина Кривогаштани во соработка со Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC) , Заедницата на единиците на локална самоуправа и единицата за координација на форумите, организира Буџетски форум во Општина Кривогаштани. Спроведувањето на форумсиот процес започнува со одржувањето на првата ...

Read More »

Економија на Општина Кривогаштани

Економија Главни стопански гранки во Општина Кривогаштани се земјоделството, особено производство на пиперки, тутун, кромид и шумарството. Произведени жита, индустриски, градинарски и фуражни растенија во Општина Кривогаштани во 2012 година[2] Култура Произведено во Општина Кривогаштани (во тони) Вкупно во Македонија ...

Read More »

Општина Кривогаштани аплицираше за 5(пет) проекти

Одделението за Комунални дејности и Локален економски развој при Општина Кривогаштани оваа недела аплицираше на 5(пет) проекти и тоа: 1.Изработка на техничка документација за изградба на канализациона мрежа и пречистителна станица за населено место Врбјани (БРР – Развој на села). ...

Read More »

Donec enim neque vulputate et commodo sed

Proin tristique elit et augue varius pellentesque. Donec enim neque, vulputate et commodo in, tristique sed velit. Phasellus adipiscing faucibus felis eget hendrerit. Vestibulum aliquet mauris sed felis convallis, sed tempus augue malesuada. Vivamus mauris lorem, laoreet sed suscipit nec, ...

Read More »

Експерт од Холандија во Општина Кривогаштани.

На 08.04.2015 год. во Општина Кривогаштани пристигна експерт од Холандија Johan van den Berg, кој ќе помогне во врска со малите земјоделски стопанства. Со проектот кој аплицираше општината се очекува да се овозможи едукација на мали бизнис групи која ќе ...

Read More »