Home / Author Archives: Папучкоски Николче

Author Archives: Папучкоски Николче

🌑 Општина Кривогаштани 🌑 Соработник зa Локален Економски Развој и Партнерство 🌑 Е-mail: npapuckoski@yahoo.com

СЕ ТАМПОНИРААТ ОШТЕТЕНИТЕ УЛИЧКИ НИЗ ОПШТИНАТА

Општина Кривогаштани е во фаза на тампонирање на најоштетените улици низ целата општина кои после топењето на снеговите станаа тешко проодни. Но со брзата интервенција овие проблеми се сервисираа и сеуште се фаза на посипување со што во најкраток можен ...

Read More »

ФУДБАЛСКОТО ИГРАЛИШТЕ ВО ОБРШАНИ СО НОВА МЕТАЛНА ОГРАДА

Општина Кривогаштани во соработка со Фудбалската федерација на Македонија извршија градежни работи на фудбалското игралиште во населеното место Обршани, со што во целина доби бетонско метална ограда со соодветна висина зад головите.Поддршката и придонесот на градоначалникот на општината во спортот ...

Read More »

ПОДОБРУВАЊЕ НА УСЛОВИТЕ ВО УЧИЛИШТАТА

Општина Кривогаштани ги подобрува условите во општинските подрачни училишта, каде периодов во подрачното основно училиште во населеното место Подвис се изработува нова ограда. Додека во подрачното училиште во населеното место Бела Црква се тампонира просторот пред училиштето каде за брзо ...

Read More »

ЈАВЕН ПОВИК

Повик за поднесување на понуди – Набавка на 13 контејнери за отпад за населеното место Воѓани – Општина Кривогаштани ПОВИК:  MSIP-SH-MUN-KRIV-10-20 (3)

Read More »

ПОСТАВЕНА АГРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

За потребите на жителите на општина Кривогаштани во соработка со Центарот за пелагониски плански регион, поставена е агрометеоролошка станица преку која земјоделците во секој момент ќе ги имаат најточните информации за моменталната состојба на временските услови, користејќи ја мобилната апликација  ...

Read More »

ЈАВЕН ПОВИК

Проект за подобрување на општинските услуги – MSIP – Набавка на 13 контејнери ПОВИК MSIP-SH-MUN-KRIV-10-20 (1)

Read More »

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Поради задолжителните мерки за спречување на ширењето на коронавирусот во Петок на 11.12.2020 од 14:00 часот ќе се врши дезинфекција на општинската зграда поради што работното време ќе заврши во 14:00 часот.

Read More »

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Поради интервенции на електричната мрежа од страна на ЕВН во општина Кривогаштани во текот на утрешниот ден Четврток за кога е најавен прекин во напојувањето, општина Кривогаштани ќе работи од 12:00 до 16:00 часот.

Read More »

ТАМПОНИРАНИ ДВЕ УЛИЦИ ВО СЛАВЕЈ

Работните активности во населеното место Славеј продолжуваат. После последните градежни зафати каде што заврши изградбата на предвидените делови од канализационата мрежа, по што улиците останаа во лоша состојба од извршените ископи, се со цел овозможување нормални услови на жителите, преземени ...

Read More »

ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА НОВАТА УЛИЦА ВО ПОДВИС

Градоначаникот на општина Кривогаштани Рубинчо Шефтероски во присуство на жителите на населеното место Подвис ја пушти во употреба новоизградената улица. Со изградбата на овај дел од улицата, се комплетира една целина која проаѓа долж целото населено место, што ќе овозможи ...

Read More »