Home / Author Archives: Гоце Нешкоски (page 5)

Author Archives: Гоце Нешкоски

-Општина Кривогаштани -Помлад соработник за правни прашања во одделението за урбанизам и заштита на животната средина - Е-mail: goce.neskoski@yahoo.com

Јавен повик

Оглас ОКР Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РСМ (АВРСМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП)  и општина Кривогаштани, Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот ...

Read More »

ТРАДИЦИОНАЛНО И ОВАА ГОДИНА ЗАПОЧНУВА ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ КРИВОГАШТАНИ 2019

Продолжуваме и оваа година да ја негуваме долгогодишната традиција во организирање на традиционалниот августовски ноќен турнир во мал фудбал, кој веќе четврта година се одржува на новото повеќенаменското игралиште во Кривогаштани под покровителство на општина Кривогаштани.     Турнирот  оваа година го ...

Read More »

ЈАВЕН ПОВИК

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРЕДЛАГАЊЕ НА КАНДИДАТИ ЗА ИЗБОР  НА ЧЛЕНОВИ НА СОВЕТ НА МЛАДИ НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ sovet na mladi

Read More »

Санација на полски патишта во Општина Кривогаштани

Се врши тампонирање на полските патишта со најквалитетен тампон. Денес во Кривогаштани беа тампонирани три полски патишта а еден од нив е патот што води до депонијата. И во наредните денови продолжуваме со тампонирање по сите останати населени места во ...

Read More »

Општина Кривогаштани заедно со ЈП.Пелагонија во с.Крушеани извршија акција за чистење на одводниот канал

На барање на Месната Заедница од Крушеани и на сите жители,се врши чистење на одводниот канал и се поставуваат цевки заради истек на отпадните и атмосферските води.

Read More »

Едукативна сесија- Пристап до правда во Македонија

ИЗВЕСТУВАЊЕ   Почитувани, Ве известуваме дека во рамки на проектот „Пристап до правда во Македонија“ кој што Младински културен центар Битола го спроведува со финансиска поддршка од Фондација Отворено општество – Македонија, на ден 26.06.2019 година (среда), во просториите на ...

Read More »

Младите се иселуваат од општина Кривогаштани, но локалната власт презема мерки да ги врати иселените Интервју со градоначалникот Рубинчо Шефтероски

Белата чума, масовното иселување на младите од државава не ја одбегна ниту општина Кривогаштани. Според официјалната евиденција во 12 населени места живеат 6300, но според жителите реалниот број на граѓани што живеат во оваа рурална општина не е повеќе од ...

Read More »