Home / Author Archives: Гоце Нешкоски (page 4)

Author Archives: Гоце Нешкоски

-Општина Кривогаштани -Помлад соработник за правни прашања во одделението за урбанизам и заштита на животната средина - Е-mail: goce.neskoski@yahoo.com

Потпишани 3 нови договори

 Договор за изведба на работи на асфалтирање на спореден крак на улицата Македонски Просветители во Кривогаштани. Реализацијата ќе биде комплетно завршена за 30 дена.    Договор за изработка на техничка документација за каналот за Боротино. Решавањето на проблемот со каналот ...

Read More »

Целосно изгаснат пожарот кај село Годивле

Пожарот кој започна на ден 01.09.2019 година на потегот на с.Подвис кон с.Годивле, Општина Кривогаштани е успешно локализиран. Гореше ниска дабова шума, сува трева и стрниште.   Пожарникарите од ТППЕ Кривогаштани успешно интервенираа со помош на работници од ШС Липа од Крушево ...

Read More »

ЗАВРШИ ТРАДИЦИОНАЛНИОТ НОЌЕН ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ ВО КРИВОГАШТАНИ – ПОБЕДНИЦИ ЦЕНТАР БЕЛА ЦРКВА

Традицијата која се негува со години и оваа година заврши во најдобар ред со изиграни околку 70 натпревари во приближно 25 денови. Рекордниот награден фонд на кој општината го имаше главното покровителство, привлече голем број на фудбалери да бидат дел од овогодинешното ...

Read More »

Обновување на оградата на подрачното училиште Јонче Смугрески – Боротино

Подрачното училиште Јонче Смугрески во БОРОТИНО ќе биде оградено онака како што доликува на едно училиште. Отпочнавме со работни активности на поставување на метална ограда на предниот дел на училишниот двор. Воедно и целиот двор ќе добие нова метална ограда.

Read More »

На ниво на цела Општина Кривогаштани се врши тампонирање и порамнување на оштетените улици!

По барање на жителите на населените места низ цела Општина Кривогаштани за порамнување на оштетените улици им излеговме во пресрет и извршивме порамнување и тампонирање

Read More »