Home / Author Archives: Гоце Нешкоски (page 3)

Author Archives: Гоце Нешкоски

-Општина Кривогаштани -Помлад соработник за правни прашања во одделението за урбанизам и заштита на животната средина - Е-mail: goce.neskoski@yahoo.com

КОНКУРС ЗА ИЗРАБОТКА НА УМЕТНИЧКИ ДЕЛА/ТВОРБИ ОД РЕЦИКЛИРАЧКИ ОТПАД 2019 г.

По 5ти пат општина Кривогаштани, Крушево и подрачното училиште ООУ„Страшо Пинџур“с.Мало Коњари во соработка со МЦМС го распишува конкурсот за изработка на уметнички дела и творби од рециклирани материјали. Конкурост служи за мотивирање на децата и индиректно на нивните родители ...

Read More »

НОВ КУЛТУРЕН БРАН ВО КРИВОГАШТАНИ

Здружението рурален развој Локална Акциона Група Агро Лидер во соработка со Општина Кривогаштани во рамките на културниот викенд организираат фолклорен концерт како и театарска претстава “Семејни Приказни”. Фолклорниот концерт ќе се одржи во кино салата во Кривогаштани на ден 09.11.2019 ...

Read More »

Инсталација на ЛЕД светилки за улично осветлување во населените места во Општина Кривогаштани

Започнат е проектот за поставување на ЛЕД светилки во сите населени места во Општина Кривогаштани со кој ќе бидат заменети сите стари светилки со нови ЛЕД светилки како и дополнително ќе бидат поставени нови 40 сијалични места. Вредноста на овој ...

Read More »

Oткривањето на спомен обележјето во чест и вечен помен на нашиот македонски херој Љубе Грујоски

На големиот државен празник 11 Октомври, во Пашино Рувци беше откриен споменикот на нашиот сограѓанин и пријател Љубе Грујоски, кој загина на Карпалак во конфликтот во 2001 година. Овој чин на откривањето на спомен обележјето во чест и вечен помен ...

Read More »

Еко акција

Изведена беше еко акција за чистење на отпадоци на неколку локации во Кривогаштани. Вклучени беа вработени од двете основни училишта, од градинката, од Општина Кривогаштани, од комуналното претпријатие “Пелагонија” , но и останати жители од целата Општина. Акцијата беше доста ...

Read More »

Поставување на водоводна мрежа на вториот крак во Воѓани

Започнавме со изведба на работите на вториот крак на водоводната мрежа во Воѓани. Откако ќе се завршат работните активности жителите веднаш ќе можат да започнат со приклучоци на водоводот.  

Read More »