Home / Author Archives: Гоце Нешкоски (page 2)

Author Archives: Гоце Нешкоски

-Општина Кривогаштани -Помлад соработник за правни прашања во одделението за урбанизам и заштита на животната средина - Е-mail: goce.neskoski@yahoo.com

Известување за прекин со работа на сточен и зелен пазар во Општина Кривогаштани

Почитувани Согласно препораките на Владата на Република Северна Македонија да се забранат масовни собири и настани на отворен и затворен простор, а во насока на почитување на Одлуката за мерки за спречување на внесување и ширење на Коронавирус COVID-19, сточниот ...

Read More »

ПРЕКИН НА ВОСПИТНО – ОБРАЗОВНИОТ ПРОЦЕС ВО ГРАДИНКИ, ОСНОВНО, СРЕДНО И ВИСОКО ОБРАЗОВАНИЕ

Ве известуваме дека од утре, 11.03.2020 година (среда) сите основни училишта и предучилушни установи (детски градинки) на територијата на Општина Кривогаштани, времено ќе запрат со воспитно – образовниот процес, како дел од мерките и активностите за превенција од ширењето на ...

Read More »

НАБАВЕНА НОВА МЕХАНИЗАЦИЈА ЗА ПОТРЕБИТЕ НА ЈП ПЕЛАГОНИЈА

Општина Кривогаштани набави два нови трактори Махиндра од 92 и 42 коњски сили заедно со специјална приклучна механизација, тракторска приколка со носивост од 4 тони, плуг за чистење на снег како и електронски распрскувач на сол и песок, со кои Општина ...

Read More »

ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ ЗА НАЈДОБРИТЕ ДОЛОВУВАЧИ НА МИРИСОТ НА ТУТУНОТ НИЗ ДЕТСКИТЕ ОЧИ И ИГРИ

Вкупно 384 деца од основните училишта во општина Кривогаштани, општина Крушево и училиштето „Страшо Пинџур“с.Мало Коњари на петтиот по ред конкурс на тема:„ МИРИСОТ НА ТУТУНОТ КОЈ ГИ ОБОЈУВА ДЕТСКИТЕ ИГРИ“,кој општините го организираа со комплетна поддршка од Македонскиот центар за ...

Read More »

ДОНАЦИЈА ОД ДИДАКТИЧКИ ИГРАЧКИ ВО ГРАДИНКАТА „ВЕСЕЛО ШТРКЧЕ“КРИВОГАШТАНИ

Тутунската компанија Алијанс Уан Македонија покажувајќи ја својата активна вклученост во проектите кои имаат опшествена и социјална важност, на 24.12.2019 година донираше дидактички играчки во градинката „Весело Штркче“ Кривогаштани. Радоста кај дечињата за новите играчки беше видлива и истите претсавниците ...

Read More »

МАЛИ СПОРТСКИ ИГРИ СО РЕКВИЗИТИ ОД РЕЦИКЛИРАНИ ТУТУНСКИ МАТЕРИЈАЛИ

Во организација на општина Кривогаштани, општина Крушево и ООУ„Страшо Пинџур“ с.Мало Коњари , а со поддршка на МЦМС во склоп на конкурсот „Мирисот на тутунот кој ги обојува детските игри“ денес за прв пат во големата спортска сала на ООУ„Манчу ...

Read More »