Home / ЈАВНИ НАБАВКИ / Експерт од Холандија во Општина Кривогаштани.

Експерт од Холандија во Општина Кривогаштани.

На 08.04.2015 год. во Општина Кривогаштани пристигна експерт од Холандија Johan van den Berg, кој ќе помогне во врска со малите земјоделски стопанства. Со проектот кој аплицираше општината се очекува да се овозможи едукација на мали бизнис групи која ќе биде поврзана со различни проблеми во земјоделието и да им помогне да научат како да побараат помош, како да се здружуваат и со поголема самодоверба да аплицираат за проекти, како од домашните така и од европските фондови. Експертот до сега имаше можност да посети фарми со добиток на територијата на целата општина, до крајот на неговиот престој ќе посети и производство во пластеници како и откупувачи на зеленчук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*