Home / ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ / До граѓаните на општина Кривогаштани!

До граѓаните на општина Кривогаштани!

На ден 09.06.2021 во Клубот на пензионери -Кривогаштани, ќе се одржи крводарителска акција на која ќе можат да земат учество сите хумани граѓани . Ги повикуваме  да ја искористат можноста доброволно да  ја искажат својата хуманост и алтруизам . Дарувањето крв е привилегија на здравите.Секоја капка крв е драгоцена за болните и претставува надеж и шанса за ново утро. Сите мерки на заштита ќе одржи по сите пропишани протоколи за заштита од  КОВИД -19.