Home / ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ / КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО КРИВОГАШТАНИ

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО КРИВОГАШТАНИ

Поради ситуацијата во која се најдуваме, како и се поголемата потреба за помош на медицинските лица, кои во овие моменти вложуваат максимални напори во борбата со пандемијата на COVID-19 и лицата  на кои  им е потребна медицинска помош, општина Кривогаштани во соработка со Институтот за трансфузиона медицина од Скопје, организираат крводарителска акција во Четврток на 12.11.2020 година во Клубот на пензионери во Кривогаштани од 09:00 до 14:00 часот.
Акцијата ќе се одржи според протоколите за заштита и спречување на ширењето на коронавирусот.

ДОНИРАЈ КРВ – СПАСИ ЖИВОТ !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*