Home / ОБРАЗОВАНИЕ / ДОБИЕНО ПОЗИТИВНО МИСЛЕЊЕ ЗА ОСНОВАЊЕ НА ДЕТСКА ГРАДИНКА ВО КРИВОГАШТАНИ

ДОБИЕНО ПОЗИТИВНО МИСЛЕЊЕ ЗА ОСНОВАЊЕ НА ДЕТСКА ГРАДИНКА ВО КРИВОГАШТАНИ

Министерството за труд и социјална политика достави документ до Општина Кривогаштани со кој дава согласност Советот на Општината да донесе Олука за основање на Јавна општинска установа за деца- Детска градинка ,, Весело Штркче,, во Кривогаштани.

Досегашната детска градинка која функционираше под прилепската ,,Наша Иднина,, е ставена на дневен ред на Советот на Општината со чија одлука е предвидено да започне и целосната самостојност на институцијата. Во установата ќе бидат опфатени 50 деца, во 2 хетерогени воспитни групи на деца  со целосен престој до 6 годишна возраст.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*