Home / Информации / СЕ РЕАЛИЗИРААТ БАРАЊАТА НА ЖИТЕЛИТЕ НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

СЕ РЕАЛИЗИРААТ БАРАЊАТА НА ЖИТЕЛИТЕ НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

После низата јавни трибини кои Градоначалникот на општината и директорот на ЈП Пелагонија ги одржаа со жителите на повеќето населени места, започнаа да се решаваат барањата и проблемите со кои се соочуваат жителите на Општина Кривогаштани. Извршени се неколку зафати за санација на канали за одводнување од атмосферските води како и расчистување на повеќе диви депонии во неколку населени места.

DSC03565

Исто така во текот на оваа работна недела ќе продолжи трендот на одржување на јавни трибини, овојпат во населеното место Крушеани, чија цел е овозможување на непречени услови на функционирање на населението како и решавање на сите комунални и тековни проблеми со кои се соочуваат жителите на општината.

 

DSC03555

DSC03552

DSC03573

DSC03575

DSC03577

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*