Home / Информации / ТЕАТАРСКАТА ПРЕТСТАВА ,,УБАВИЦАТА И ЅВЕРОТ” СЕ ОДИГРА ВО КРИВОГАШТАНИ

ТЕАТАРСКАТА ПРЕТСТАВА ,,УБАВИЦАТА И ЅВЕРОТ” СЕ ОДИГРА ВО КРИВОГАШТАНИ

Денес во просториите на општинската кино-сала во Кривогаштани се одигра театарската претстава ,,Убавицата и Ѕверот“ во режија на Шенка Колозова а во изведба на театарската група Колозов. Претставата беше изведена за учениците од 1-во до 6-то одделение од О.У Манчу Матак од Кривогаштани а во организација на ЛАГ Агролидер и Општина Кривогштани, финансирана од Министерство за култура преку проектот ,,Нов културен бран,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*