Home / Информации / Монтиран соларен колектор во спортската сала во ООУ Манчу Матак

Монтиран соларен колектор во спортската сала во ООУ Манчу Матак

Спортската сала во ООУ Манчу Матак се монтираше соларен колектор со капацитет од 300 литри комплет со термостат и други попратни елементи. Со што покрај заштедата на електрична енергија за затоплување на вода ќе се создадат подобри услови за одржување на наставата и натпреварите кои се одржуваат во спортската салата. Средствата за поставување на овај соларен колектор се обезбедени од Центарот за развој на Пелагониски плански регион.DSC08063 DSC08065

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*