Home / Информации / Училишен натпревар во вешто возење на велосипед на полигон

Училишен натпревар во вешто возење на велосипед на полигон

Во организација на Општинскиот совет за безбедност во сообраќајот и наставници од двете основни училишта се одржа училишен натпревар во вешто возење на велосипед на полигон.  На натпреварот свое учество зедоа 40 ученици од 4 до 9 одделение. На полигонот за вешто возење натпреварувачот за секоја направена грешка при совладувањето на препреките добиваше соодветен број на негативни поени, во зависност од тежината на препреката. Оценувачката комисија изготви бодовни листи за оценување на натпреварувачите и како победници се следниве:

ООУ Јонче Смугрески                                                                           ООУ Манчу Матак

I место – Стомнароска Симона                                                           I место – Дарио Митоски

II место  – Велески Радослав                                                              II место – Стефан Крстески

III  место – Мискоски Дино, Бозоски Никола                              III место – Андреј Цветкоски

DSC08034 1

DSC08042 1DSC08048 1DSC08046 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*