Home / ЛОКАЛНА САМОУПРАВА / Почеток на реализација на проектите реконструкција и адаптација на општинската зграда,изградба на зелен пазар

Почеток на реализација на проектите реконструкција и адаптација на општинската зграда,изградба на зелен пазар

Општина Кривогаштани продолжува со реализација на проектите од програмата. Општината започна да го реализира грантот во висина од 26 000 евра од Министерство за финанси, во рамките на проектот за подобрување на општинските услуги финансиран од страна на ЕУ. На 22.12.2016 (четврток) во Општина Кривогаштани е потпишан договор со фирмата БВ Инженеринг Битола за реализација на проектите:
• Реконструкција и адаптација на општинската зграда
• изградба на зелен пазар Кривогаштани
• И инсталација на енергетски ефикасни светилки на територијата на Општина Кривогаштани
Рок на изведба е на овие проекти е 8 месеци.
15645345_10211567554923984_309878944_n 15645654_10211567554763980_1773436659_n 15683429_10211567554883983_882051342_n 15713078_10211567554963985_1043735351_n 15722494_10211567554803981_794173095_n 15723906_10211567555043987_678351768_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*