Home / ЛОКАЛНА САМОУПРАВА / Регионални денови на културата 2016

Регионални денови на културата 2016

Културната манифестација е партнерски поддржана од страна на Регионалната мрежа за културен развој на Пелагонискиот регион, Општините и културните институции од Пелагонискиот регион.

Oтворањето на четвртите по ред Регионални денови на културата во Пелагонија, ќе започнат во среда на 16.11.2016 во Киното Мис Стон во Прилеп.

Во Кривогаштани во општинската сала на 23.11.2016 год. (среда) со почеток во 12:30 часот, ќе биде презентиран перформансот “Девојчето со долгата коса” во изведба на соло артистот Стефанија,

Регионалните денови на културата се реализираат во рамките на проектот “Развиено наследство вектор на односи и основа за регионален идентитет” кој Центарот за развој на Пелагониски плански регион го имплементира во рамките на Програмата за децентрализирана соработка помеѓу регионот Нормандија и Република Македонија.

plakat2-page-006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*