Home / ЛОКАЛНА САМОУПРАВА / “Визуализирање: Иновативен концепт за обука за зајакнување на толеранција и меки вештини на млади луѓе“

“Визуализирање: Иновативен концепт за обука за зајакнување на толеранција и меки вештини на млади луѓе“

Денес, во 09:00 часот, започна Почетниот состанок за имплементација на проектот Визуелизирање:  Иновативен концепт за обука за зајакнување на толеранција и меки вештини на млади луѓе“ финансиран од Еразмус + Програмата – Клучна активност 2 – Стратешко партнерство. Овој проект го реализира Центар за развој и едукација од Кривогаштани, во соработка со организации од Германија, Австрија, Шпанија и Грција.

Целта на проектот, како целина, може да се гледа како на одржлива инвестиција, каде што младите луѓе и обучувачите кои ќе бидат вклучени  ќе научат нови вештини за секојдневниот живот и нивната работа кои директно може да се тестираат, дејствувајќи како мултипликатори на врсник на врсник комуникација и работа. Истото се однесува и на младите луѓе кои нема да бидат директно вклучени во активностите на проектот, но активностите ќе резултираат со високи перформанси и ефикасност во образовниот процес и обука преку комбинирани начини и сектори  со цел подобро да се разгледаат можностите за европско стратешко партнерство и отворање на нови патокази за одржлив и ефикасен начин за иновативни обуки. img_20161103_091611 img_20161103_091631 received_10207364133002135-jpeg received_10207364133042136-jpeg

На настанот се обратија Геса Шилер – проектен координатор од организацијата CJD Verbund NRW Süd / Rheinland од Германија, Марина Тошеска – проектен менаџер од организацијата Центар за развој и едукација – Кривогаштани и градоначалникот на општина Кривогаштани Тони Заткоски.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*