Home / Информации / КОЊАНИЦАТА ОД ИЛИНДЕНСКИОТ МАРШ ДОЧЕКАНА ВО КРИВОГАШТАНИ

КОЊАНИЦАТА ОД ИЛИНДЕНСКИОТ МАРШ ДОЧЕКАНА ВО КРИВОГАШТАНИ

Според најавеното денес околу 13 часот во центарот на Кривогаштани пристигна коњаницата од ’’Илинденскиот марш’’ која веќе традиционално, организирано неколку години наназад свечено се дочекува од страна на градоначалникот на општината.

DSCN0166

Триесет и петте коњаници беа поздравени од насобраните граѓани со топло добредојде по што добија заслужен одмор и им посакаа лесен пат до Крушево, со желби догодина повторно да ја посетет општина Кривогаштани, за што во знак на благодарност градоначалникот Тони Заткоски им врачи Благодарница на здружението ’’Илинденски Марш’’ од Ново Лисиче за посебни заслуги во одбележувањето на големиот верски и национален празник Илинден.  DSCN0083

DSCN0095

DSCN0091

DSCN0106

DSCN0144

DSCN0175

DSCN0181

DSCN0207