Home / Информации / ВО НЕДЕЛА СВЕЧЕН ДОЧЕК НА КОЊАНИЦАТА ОД ИЛИНДЕНСКИОТ МАРШ

ВО НЕДЕЛА СВЕЧЕН ДОЧЕК НА КОЊАНИЦАТА ОД ИЛИНДЕНСКИОТ МАРШ

Оваа Недела во 13 часот во Кривогаштани традиционално се подготвува свечен пречек на коњаницата од илинденскиот марш која во очо големиот национален и верски празник Илинден поаѓајќи од општина Илинден – Скопје ќе помине низ Кривогаштани за да стигне до крајната дестинација во Крушево на местото на Илинденското востание.

Како и секоја година до сега општина Кривогаштани подготви свечен дочек на коњаниците што прерасна во традиција на општината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*