Home / ЛОКАЛНА САМОУПРАВА / ЦЕЛОСНА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УЛИЦА ИЛИНДЕНСКА ВО КРИВОГАШТАНИ

ЦЕЛОСНА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УЛИЦА ИЛИНДЕНСКА ВО КРИВОГАШТАНИ

Лошата состојба во која се најдуваше долг временски период улицата Илинденска во Кривогаштани  веќе е минато. Деновиве започнаа градежните зафати за целосна реконструкција на истата каде што целосно се отстранува старата коловозна лента за да се постави квалитетна основа, пропусти за атмосферската вода, канавки и нов коловоз. Жителите на оваа улица конечно ќе можат непречено да ги извршуваат своите секојдневни активности.

4

Реконструкцијата на оваа улица е дел од проектот финансиран од Светска банка за изградба на 3 улици во општина Кривогаштани во населеното место Обршани, улица која ги поврзува Бела Црква со Воѓани како и улица Илинденска во Кривогаштани со вкупна сума од 200.000 евра3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*