Home / Информации / ЗАПОЧНАА АРХЕОЛОШКИ ИСКОПУВАЊА НА “ЛОКВЕНСКО КАЛЕ” ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

ЗАПОЧНАА АРХЕОЛОШКИ ИСКОПУВАЊА НА “ЛОКВЕНСКО КАЛЕ” ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Денес стручни лица археолози започнаа со работа и ископување на локацијата “ЛОКВЕНСКО КАЛЕ” кај населеното место Подвис во општина Кривогаштани за која се претпоставува дека крие дел од македонската историја. image-5e642a9a8bab91c3cc22c809d8f7aa9a48f46f889de48501c924853270b56109-V

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*