Home / ЕКОЛОШКИ ДОЗВОЛИ / ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ДОБИВА НОВ КАМИОН ЗА СМЕТ И 35 КОНТЕЈНЕРИ

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ДОБИВА НОВ КАМИОН ЗА СМЕТ И 35 КОНТЕЈНЕРИ

Градоначалникот на општина Кривогаштани Тони Заткоски денес во просториите на претставништвото на Јапонската Амбасада во Скопје склучи договор за донација за набавка на ново возило за собирање на смет и 35 контејнери во вредност од околу 70.000 евра.

Општина Кривогаштани е една од петте општини во Република Македонија која добива Јапонска помош од грантот кој изнесуваше нешто повеќе од 300.000 евра наменет за поддршка и развој на единиците на локална самоуправа и јавните институции во државата.

Со оваа донација општината и ЈП Пелагонија добиваат значајна придобивка со цел олеснување на управувањето со цврст отпад како и подобрување на квалитетот на животот со почиста животна средина.

Градоначалникот на општина Кривогаштани уште еднаш ја покажа своја посветеност за градење на успешна општина и подобрување на условите за живот на своите жители во сите свери на општественото живеење со што општината го продолжува својот брз напредок и развој.

municipalutility-machinery-garbage-truckMITSUBISHI-FUSO-Canter-7C15-EcoHybride---3_big--14062502200568127300

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*